Армията скърби със спуснати наполовина знамена за началника си ген. Андрей Боцев (ОБЗОР)

Pan.bg 29 фев 2020 | 01:23 views (488) commentaries(0)
img focus


Вечерта на 27 февруари 2020 г. си отиде от този свят началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Ден след това институции и военни изразиха своето прискърбие от загубата.
По повод кончината на началника на отбраната президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев изпрати съболезнователен адрес.
„Генерал Андрей Боцев беше част от онова поколение наши генерали, олицетворяващо и въплъщаващо изконните български воински добродетели и ценности“, посочва Радев. В писмото до опечалените държавният глава се казва, че генерал Боцев винаги е отстоявал твърдо и решително принципите и каузите, в които е вярвал. „За мен беше чест да познавам и да работя с него“, заяви още върховният главнокомандващ на Въоръжените сили.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също поднася най-искрени съболезнования на семейството и близките.
Правителството запази минута мълчание в памет на началника на отбраната ген. Андрей Боцев. Това стана по молба на премиерът Бойко Борисов в началото на извънредното правителствено заседание във връзка с коронавируса. „Бог да прости ген. Андрей Боцев! Добър човек, достоен български офицер, който до последно служеше на родината си. Съболезнования на близките му“, написа в социалната мрежа по-късно министър-председателят.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов написа в социалната мрежа, че ген. Андрей Боцев е бил честен и достен българин. "Беше мъж на честта и боец", написа още Каракачанов.
„С дълбока болка приех тъжната вест за кончината на началника на отбраната генерал Андрей Боцев – достоен офицер, посветил живота си на отбраната на страната ни“, написа председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева в профила си във "Фейсбук“ по повод скръбната вест. "На всички длъжности, които заемаше във военната йерархия, той се проявяваше като отговорен, дисциплиниран, принципен и отдаден на дълга си командир и началник. Генерал Боцев работеше активно за интеграция на Българската армия в НАТО, за повишаване на нейните отбранителни способности и изпълнение на възложените й мисии“, написа още Цвета Караянчева.
В знак на почит към паметта на генерал Андрей Боцев националният флаг ще бъде спуснат наполовина във всички формирования на Българската армия. Траурната процесия в знак на почит към началника на отбраната генерал Андрей Боцев ще тръгне в 10.00 часа на 1 март (неделя) от централния вход на Министерството на отбраната до Централния военен клуб. Поклонението пред тленните останки на генерал Боцев ще започне от 11.00 часа
в Централния военен клуб в гр. София. На следващия ден, 2 март (понеделник), от 10.00 часа в родния град на началника на отбраната гр. Гоце Делчев ще се състои поклонение в Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“, а опелото ще е от 12.00 часа.ГЕРБ с нова законодателна инициатива за намаляване на административната тежест (ОБЗОР)

ПГ на ГЕРБ внесе промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Законопроектът беше представен на брифинг в Народното събрание от председателя на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Анна Александрова. Тя уточни, че със закона ще се създадат законови предпоставки за въвеждане на централизираната административна информационна система. Анна Александрова отбеляза, че така ще намали административната тежест. По думите й към момента една и съща информация се предоставя няколко пъти на няколко институции, а от друга страна стои и изискването за предоставяне на документи, доказващи редовността на свикването и провеждането на общо събрание и особено от категориите на макропредприятията, малки и средни предприятия и времевия и човешкия ресурс".
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов дoпълни, че с въвеждането на централизиран информационен регистър се очаква като резултат след приемането на тези законови промени да се подобри и улесни обслужването на всички юридически и физически лица. „Чрез промените в Закона за търговския регистър целим срочно решаване на казуса с необработените заявления за годишен финансов отчет“, смята той.
Картината бе допълнена от депутата от ГЕРБ Мария Илиева. „Ще дам съвсем кратко пояснение какво точно представляват предложенията ни за изменения. Най-често ползваната услуга за бизнеса е подаването на финансови отчети на друга информация, която се изисква по сега действащите закони. На този етап това се случва към различни институции, към НАП, към НСИ и съответно към Агенция по вписвания за вписване и публикуване на годишните финансови отчети. Тези финансови отчети, които включват различни елементи за различните видове предприятия“, коментира още Илиева. „По-важното, което правим в момента, е облекчаването на административната тежест за бизнеса. Въвеждането на единната точка за подаване на отчета ще направи така, че с един единствен, едно достъпване до определен софтуер, те ще подават необходимата информация. Впоследствие институциите ще я разпределят административно помежду си. По този начин ще се спести време, ще се спестят административни разходи“, каза Илиева.
Деница КИТАНОВА
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker