Резултатите от Стратегическия преглед на отбраната бяха обсъдени от политическото и военното ръководство на MO и БA

Pan.bg 26 юни 2020 | 10:47 views (2737) commentaries(5)
img pan.bg
Изтоник: МО

Резултатите от Стратегическия преглед на отбраната за необходимите отбранителни способности, командване и управление, организационна структура и дислокация на въоръжените сили бяха представени днес, 25 юни, на заседание на Политико-военната група по Стратегическия преглед на отбраната. Те бяха представени от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Резултатите съответстват на амбицията за използване на въоръжените сили в национален и съюзен формат в периода до 2032 г.“, посочи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в доклада си. Приоритетно се предвиждат промени в системата за командване и управление, функционалната, организационната структура и числеността на въоръжените сили, свързани с гарантиране изпълнението на конституционните им задължения и осигуряването на надежден принос в колективната сигурност на Алианса. „По този начин се постига ефективност при постигане на целите и ефикасност в използването на ресурсите за отбрана“, категоричен бе адмирал Ефтимов. Началникът на отбраната посочи още, че на базата на взетите решения предстои разработването на „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили до 2032 г.“ и „План за развитието на въоръжените сили до 2026 г.“

В заседанието участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Величков, постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирите на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили генерал-майор Михаил Попов, генерал-майор Цанко Стойков и контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, директори на дирекции в Министерството на отбраната и заместник-командири на видовете въоръжени сили.

Обсъждането на резултатите от Стратегическия преглед на отбраната беше ключова част от проведеното двудневно заседание на ръководния състав на Министерството на отбраната и висшия команден състав на Българската армия на тема: „Текущи предизвикателства пред Въоръжените сили на Република България“. В първия ден на форума, 24 юни, бяха разгледани актуални въпроси, свързани със състоянието на пътните превозни средства и съхранението, утилизацията и унищожаването на излишните боеприпаси в Българската армия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  гневен 26 юни 2020, 15:48
   
  25
   
  3

  Съгласно стратегията се предвижда полковниците да служат до 80 години, а генералите докато умрат на работното си място!

 2. #2
  САМО НАПРЕД 26 юни 2020, 20:52
   
  11
   
  5

  ДРУГАРИТЕ ОТ в€ликата $ЛУЖБА "ВИ" $€ ИЗЛАГАТ!

  ОЩЕ НЕ СА ИЗПРАТИЛИ ГАДИНКА живкова на $ТРАТ€ГИЧ€$КИ КУР$,ИЛИ ПУЦ("академия") в $ащ!!!

  ДРУГАРИ,ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ,ЧЕ тя е РОЖБА НА ПАРТИЯТА,ЧЕ Е БИЛА ГОДИНИ АДЮТАНТКъ НА

  пигмей попOFF(Г€РБ)
  И
  рум€н ПЕДЕрад€в (Б€ЗПАРТИ€Н КОМУНИ$Т -
  АБ$ОЛЮТНО Н€ЗАВИ$ИМ)....,

  ПОД €ГИДАТА НА €Ф€НДИ $им€он $им€онов (ДП$) !?!?!?!?

  ИЗЛАГАТЕ $€ ДРУГАРИ РАЗВ€ДЧИЦИ,ИЗЛАГАТЕ $€!!!

 3. #3
  дедо 04 юли 2020, 13:16
   
  2
   
  3

  Отговор на коментар: #1
  От малък си завистлив тип, но това няма да те направи по-добър човек.

 4. #4
  гневен 05 юли 2020, 15:22
   
  2
   
  1

  Дедовците, естествено, с памперси!Отговор на коментар: #3

 5. #5
  gegeni ivanov 08 юли 2020, 20:05
   
  1
   
  0

  vzemaite hiva4ki da stavat KADROVA4KI da ima kakvo da .....

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка