С-500 ще унищожава и хиперзвукови оръжия в Космоса

Pan.bg 03 юли 2020 | 12:45 views (1080) commentaries(1)
img
pan.bg
Системата за ПВО от ново поколение С-500 "Прометей" ще може да унищожава сателити и хиперзвукови оръжия в близкия Космос. В интервю за вестник „Красная звезда“, официоз на руското Министерство на отбраната, генерал-полковник Сергей Суровикин, главнокомандващ на руските Въздушнокосмически сили (на снимката), заяви, че зенитноракетната система С-500 „Прометей“ ще може да унищожава не само балистични ракети със среден обсег и междуконтинентални балистични ракети в края на траекторията на полета им, но и сателити, както и хиперзвукови оръжия в близкия Космос. "Според своите тактико-технически характеристики С-500 може да се отнесе към първото поколение противокосмически отбранителни системи, тъй като в бъдеще ще може да унищожава сателити и космически оръжия с ниска орбита" - казал генерал-полковникът. Характеристиките, заложени в "Прометей", позволяват да се унищожат хиперзвукови оръжия от всички модификации в допълнение към аеродинамичните и балистичните цели. "С увереност може да се каже, че аналози на тази система в момента просто не съществуват" - уверява Суровикин. Зенитноракетната система С-500 „Прометей“ се разработва от концерна „Алмаз-Антей“ като ново поколение системи, в които ще се прилага принципът за разделно решаване на задачите за унищожаване на балистични и аеродинамични цели. Също така, първият комплект от зенитноракетната система С-350 "Витяз", която е предназначена за отбрана на административни и политически центрове, най-важните съоръжения и райони на страната и групировките от войски срещу масирани атаки от въздуха, вече навлезе в руските Въздушнокосмически сили. Сред основните характеристики на системата са четирикратно повишеният боекомплект от ракети в сравнение със С-400, повишената ефективност на огъня поради използването на ракети с активна глава за самонасочване и повишената живучест поради използването на 2-3 многофункционални радара в състава на дивизиона. Завършването на Единната космическа система ще осигури изпълнението на задачите за глобалния контрол на земната повърхност.
Л. Дойчинов
По информация на https://www.popmech.ru/weapon/news
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 03 юли 2020, 13:23
   
  1
   
  4

  Вие все още се готвите за старата война!!!!

  На кого му трябват още "ПРО за унищожаване на хиперзвукови оръжия в космоса"???

  Не разбрахте ли, че даже и някакви тъпи, цивилни богаташи от чужди страни могат да ви унищожат народа много по-бързо и ефективно с биологични зарази, вместо да разработват такива "умни, хиперзвукови, космически оръжия" против вас?

  САЩ вече не са в състояние да ви догонват в това направление години, за това пък използват нещо съвсем различно, което те много добре могат!

  Лъжи, измами, разработвани вируси и "ваксини", пандемии и създаване на "принудително ваксиниране" (унищожение)!!!
  И имат техни хора във всички страни и то във властта! И в момента такъв техен "проект" си върви и в Русия!!!

  Е, и какво ще сваляте от космоса, когато нападението ще дойде с туристите, вашите или чужденците?

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка