Сухопътната техника преобладава на "Хемус 2020" - Част 2 (ГОЛЯМ ПРЕДИЗЛОЖБЕН РЕПОРТАЖ)

Pan.bg 29 сеп 2020 | 18:22 views (4501) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
От мястото на събитиетоДнес 29 септември 2020 г. е ден за подреждане на изложбените щандове и откритите площи на Международната изложба за отбранителна техника и технологии "Хемус 2020", която ще се проведе от 30 септември до 3 октомври в Международния панаир в Пловдив.

Както вече pan.bg писа https://www.pan.bg/view_article-4-530102-suhopytnata-tehnika-preobladava-na-hemus-2020-chast-1-golyam-p.html с оглед на течащите конкурси за модернизация на БА и географското положение на Пловдив преобладават компании, които предлагат въоръжение и техника за Сухопътни войски.

Интерес предизвикват предложенията на "Металика АБ", които са изложили модеринизарно БМП-1 до ниво БМП-2М с купол с 30 mm оръдие и 2 ПТУР-и; модеринзирано също с 30 mm купол МТЛБ, което носи името "Анаконда"; модеринизирана РСЗО БМ-21; както и модеринизарана инженерна машина на базата на МТЛБ БТС-2М.

Lockheed Martin имат щанд в Палата 7, на който има макет на многоцелевия изтребител F-16 Block 70 с български опознавателни знаци. Изтребителят е закупен от България, а на 29 септември 2020 г. министър-председателят Бойко Борисов анонсира планове за закупуването на още 8 бройки.

Белгийската John Cockerill с партньора си френската Nexter също имат голям щанд в Палата 7, на който има изложени макети на куполи; БМП VBCI с купол John Cockerill 3030 и БТР Titus, предложени на България в конкурса за нова бойна машина, както и два варианта на колесната САУ Caesar с колесни формули 6х6 и 8х8.

Полската WB group предлага решения за интегрирани комуникационни и командни системи, както и БЛА.

Израелската IAI Elta представя многофункционалния 3D радар MS-MMR (ELM 2084) за предстоящия конкурс за нови 3D радари за българските ВВС.

Френската MBDA участва за поледен път. През 2020 г. компанията израга макети на хитови си продукти - системата за близка ПВО на кораби Mistral с пускова установка Sinbad RC; брегови противокорабен ракетен комплекс Exocet Mobile Coastal Defence System с ПУ с 4 ракети Exocet MM40; най-новата противокорабната ракета Exocet MM40 3c, ЗРК VL Mica в установка за вертикален старт (УВС).

Генералният спонсорл на "Хемус 2020" Apolo engineering представя гама 81, 82 и 120 mm минохвъргачки, както и повечето продукти на българския ВПК с които успешно търгова в Азия, Близкия и Средния изток и Африка.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Сухопътната техника преобладава на "Хемус 2020" - Част 2 (ГОЛЯМ ПРЕДИЗЛОЖБЕН РЕПОРТАЖ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/17 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка