Френските сухопътни войски ще тренират на нови кабинни симулатори на Agueris и RUAG Defence France

Pan.bg 19 окт 2020 | 15:00 views (636) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на agueris.comГенералната дирекция по въоръженията на Франция (DGA) финализира процеса по подбор на изпълнител за проекта SERKET, част от мащабната програма за превъоръжаване SCORPION. Консорциумът между лидерите в сектора RUAG Defence France и Agueris ще отговаря за разработването, производството, прилагането и поддръжката на тренировъчни кабинни симулатори. Високотехнологичните тренировъчни решения ще осигуряват реалистична среда за тактическо обучение за бронирани бойни машини.

SCORPION е амбициозна програма за модернизация на френските сухопътни войски. Тя включва замяната на всички бойни машини на първа линия с нови и подобрени платформи, които ще бъдат свързани с единна система за комуникации и система за бойно управление. Реализацията на програмата ще гарантира възможността на френските войници да бъдат свързани не само един с друг по време на мисии, но и с всички останали видове сили, участващи в операцията – например бронирани машини, хеликоптери, безпилотни системи и др. SERKET е ключова част от програмата по превъоръжаване на френската армия – тя включва разработването и доставката на високотехнологични технически и тактически симулатори. Те ще служат за подготовката на военнослужещите за експлоатацията на оборудването, придобито по програмата SCORPION – бойните машини Jaguar и Griffon, както и модернизираните танкове Leclerc.

Симулаторите от ново поколение ще позволят включване на различни видове симулационни обучения във военните училища и полковете - като летателно обучение и тренировки за мерачи на куполи, индивидуални тренировки, обучение на цял екипаж и на отделни подразделения. Новите тренировъчни способности ще донесат на френските войници най-качественото обучение, като същевременно този модел гарантира, че високите технологии се съчетават с икономически ефективни решения. Дейностите по договора ще се изпълняват в продължение на следващите няколко години.

RUAG Defense France e дъщерно дружество на RUAG Simulation & Training и RUAG International. Компанията е специализирана в доставката на симулационни системи и оборудване за обучение на сухопътни войски. Agueris е френска компания, дъщерно дружество на белгийската John Cockerill Group, и е лидер в прилагането на тренировъчни симулации.

За RUAG Defense France и неговия генерален директор Лоран Барако SERKET е ключова сделка. „Тя укрепва позициите ни в предлагането на симулаторно обучение за въоръжените сили. Ние сме изключително мотивирани от факта, че нашето оборудване ще повиши ефективността на оперативната готовност на Франция като интегрална част от
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
програмата SCORPION ”, каза Барако.

„Гордеем се и се радваме, че бяхме избрани за тази амбициозна програма, която ще осигури високоефективно обучение на френските сухопътни войски. Проектът ще позволи на Agueris да засили присъствието си като лидер в бранша на тренировъчните симулационни решения с още по-ефективни предложения“, отбеляза Ив Журд, главен изпълнителен директор на Agueris.

Продуктите на Agueris са познати и в България, където през 2019 г. компанията проведе демонстрация на своите симулатори и тренировъчни програми с виртуална реалност. В рамките на тридневно събитие в София военни, експерти и любопитни граждани имаха възможността да се потопят виртуално в реални бойни ситуации, тествайки лично различни модели тренировъчни симулатори. Компанията Agueris е част от John Cockerill Defense – водещ производител на куполи и оръжейни системи. Белгийската компания обедини усилия с друг френски гигант в сектор отбрана – производителят на бронирани машини Nexter – за съвместно предложение за модернизацията на българските Сухопътни войски.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Френските сухопътни войски ще тренират на нови кабинни симулатори на Agueris и RUAG Defence France

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка