За първи път бяха обявени почти всички загуби на Армения и НКР - те са много големи

Pan.bg 03 дек 2020 | 15:45 views (1630) commentaries(0)
img
pan.bg

Азербайджан представи данни за загубите на Армения и НКР в 45-дневната война в Карабах.

За първи път Министерството на отбраната на Азербайджан обяви общите загуби на военна техника и оръжия на въоръжените сили на Армения и самопровъзгласилата се НКР, които бяха или унищожени, или успешно пленени, като по този начин попълниха войските на Азербайджан.

Според представените данни, най-големи загуби се отбелязват сред артилерията, по-специално, според азербайджанската страна, 28 единици са заловени сред самоходните оръдия, а други 7 единици са унищожени; сред оръдия и артилерийски оръжия от различен калибър са заловени 315 единици, а още 37 са унищожени; сред минометните оръжия бяха заловени 63 единици, а други 62 бяха унищожени при преки сблъсъци.

„Загубите на Армения изобщо не са ограничени до това, по-специално се съобщава за изземването на 10 специални транспортни средства (93 са унищожени), 287 танка (79 са унищожени), 69 БМП/БМД/ бронетранспортьори и т.н. (47 са унищожени ), 252 армейски камиона са пленени (270 унищожени). Освен това Баку твърди, че за месец и половина от конфликта са били свалени пет арменски щурмови самолета Су-25 (с изключение на този, който се е разбил в първите дни на конфликта), което показва почти пълното поражение на армиите на НКР и Армения - общите щети на арменските и НКР са били за около 4 милиарда долара.

Експертите от своя страна обръщат внимание на факта, че представените цифри вероятно не са окончателни, тъй като днес не всички региони на НКР са попаднали под контрола на Азербайджан, но поради тяхната отдалеченост е логично да се предположи, че загубите тук няма да бъдат толкова значителни

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка