Холандия възложи модернизацията на БМП CV90 на BAE Systems

Pan.bg 21 яну 2021 | 15:01 views (390) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По инфопрмация на janes.com

Холандската организация за отбранителни материали (DMO) подписа договор с BAE Systems за модернизация по средата на жизнения цикъл (MLU) на 122 бойни машини за пехота CV9035NL на Кралската холандска армия (RNLA), съобщи компанията в прессъобщение на 14 януари. Договорът, на стойност над 500 милиона долара, включва опция за надграждане на още 19 БМП CV90.

BAE Systems заяви, че модернизацията, която включва нов купол, ще подобри възможностите на машината, защитата на екипажа и ергономичността. Основното въоръжение на CV90 - 35 mm оръдие ще бъде преместено, за да се подобри баланса на машината и да се позволи въвеждането на нови оръжия, увеличавайки леталността, според BAE Systems.

Компанията заяви, че новият купол за CV90 е разработен от BAE Systems Hägglunds в Örnsköldsvik (Швеция), въз основа на бойния опит, непрекъснатите подобрения на машината и анализа на данните на седемте членове на потребителския клуб CV90: Дания, Естония, Финландия, Норвегия, Швеция, Швейцария и Холандия. Подобренията се основават също така на скорошно проучване на RNLA и анализ на BAE Systems на когнитивно натоварване на екипажите на БМП за справяне с интерфейса "човек-машина", което води до предимства като възможността за избор на интуитивни и ефективни режими на работа и намаляване на времето, необходимо за откриване, идентифициране, вземане на решение и обстрелване на целта.

BAE Systems съобщи, че вече се работи по оборудването на CV9035 със система за активна защита (APS), противотанкови ракети и нова електрооптична система за насочване.

Компанията осъществи първия пуск на ПТУР с голям обсег Spike от CV90 през януари 2020 г. и бе избрана от RNLA за интегриране на Iron Fist APS на Elbit Systems на 90 IFV през септември 2019 г. Освен това MLU включва четвърто поколение цифров гръбначен стълб с вградена, по-стабилна киберсигурност.

На графиката: DMO е подписала договор с BAE Systems за MLU от 122 БМП CV9035NL на RNLA (графика: BAE Systems)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка