Клиентът от НАТО възложи на Rheinmetall многомилионен договор в евро за артилерийски боеприпаси и заряди

Pan.bg 25 яну 2021 | 11:55 views (716) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Клиент от НАТО възложи на Rheinmetall договор за модерни артилерийски боеприпаси. Южноафриканското дъщерно дружество на групата, Rheinmetall Denel Munition (Pty) Ltd., ще достави няколко хиляди артилерийски снаряда с конвенционален и увеличен обсег от семейство Assegai (Base Bleed и V-LAP), както и тактически модулни заряди M92 Assegai. Доставката започна през декември 2020 г. и трябва да приключи до май 2021 г. Поръчката е на стойност около 25 милиона евро.

Произведени от Rheinmetall Denel Munition, тактическите модулни заряди от серията Assegai са предназначени за изстрелване на артилерийски снаряди от 155 mm оръдейни системи. Системата за зареждане е прецизно настроена към специфичните оръжейни системи и артилерийски снаряди на клиента за максимална ефективност. Модулният им дизайн опростява логистиката и улеснява боравенето със самоходни артилерийски системи. Те предлагат и други предимства: зарядите за снарядите Assegai намаляват износването на цевта (RDM’s Barrel Wear Reducer / BWR) и намаляват дулния огън (RDM’s Muzzle Flash Reductor / MFR). Първото води до по-дълъг живот на цевта, второто прави артилерийската система по-трудна за откриване от врага.

„Благодарение на настоящото ни продуктово портфолио и новите продукти в разработката, ние искаме да предложим на клиентите пълния набор от възможности за индиректен огън и да запазим лидерството си в технологията за артилерийски боеприпаси. Това се отнася особено за новите ни разработки за артилерийските снаряди, с които се стремим да постигнем максимален обсег з астрелба с оръдия над 155 километра. В допълнение, Rheinmetall Denel Munition е нетърпелива да подкрепи войските с новите ни модулни заряди, които постигат по-добри показатели и опростяват логистиката, особено в оръжейните системи с автоматично зареждане“, заяви Ян-Патрик Хелмсен, изпълнителен директор на Rheinmetall Denel Munition.

Rheinmetall и южноафриканското й звено Rheinmetall Denel Munition притежават доказан опит в усъвършенстваните системи за непряк огън. На изпитание, проведено на полигона Алкантпан в Южна Африка през 2019 г., Rheinmetall и Rheinmetall Denel Munition постигнаха няколко нови рекорда за непряка артилерийска стрелба с различни оръдия, достигайки максимален обсег до 76 километра. Това демонстриране на технологични постижения и способности предизвика интереса на потребителите на артилерия по света. Rheinmetall Denel Munition предприе поетапно разработване, включително непрекъснато подобряване на способността на артилерийските боеприпаси. Демонстрацията на обсега показа потенциала на първата фаза и засилва целта на Rheinmetall
Denel Munition да отговори на изискванията за обсег от над 155 km.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка