42-ят български контингент в Афганистан встъпи в изпълнение на задълженията си (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 29 мар 2021 | 14:03 views (12134) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на СКСОфициална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 41-ри и 42-ри български контингенти, участващи в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ се проведе в база летище „Баграм“.

Командири на 41-ри и 42-ри контингент полк. Тодор Тодоров и полк. Павлин Велков в присъствието на комисия по ротация подписаха акта за сдаване и приемане на длъжността национален командир на контингента.

От името на командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, председателят на комисията полк. Георги Манев началник на сектор в отдел „Операции” на Съвместното командване на силите, изказа благодарност към военнослужещите от 41-ри контингент за отличното и достойно изпълнение на задачите.

Към личния състав на 42-ри контингент, полковник Георги Манев се обърна с пожелание за борбеност, войнски дух и професионализъм при изпълнение на функционалните им задължения в района на мисията.


Четирдесет и вторият военен контингент е с общ състав до 116 военнослужещи, изпълняващи задачи в база „Летище Баграм“ и в щаба на мисията в Кабул.
Помощник-национален командир на контингента, той и офицер по разузнаването е подполковник Тодор Тодоров от състава на Съвместното командване на силите, а команрир на ротата за охрана е майор Милен Проданов от военно формирование 34840 – Карлово.

Българските военнослужещи изпълняват задачи, поставени от командването на мисията по охрана на базите за разполагане и по подпомагане работата на щаба на мисията в областите специални операции, личен състав и логистика.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


42-ят български контингент в Афганистан встъпи в изпълнение на задълженията си (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка