Високо отличие за полк. Тодор Тодоров - национален командир на 41-ия военен контингент, участвал успешно в мисията на НАТО в Афганистан

Pan.bg 07 апр 2021 | 14:14 views (1016) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

„За мен е чест и удоволствие от името на министъра на отбраната да наградя полковник Тодор Тодоров - национален командир на 41-ия военен контингент, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ - II степен. Благодаря ви за високото чувство на дълг и за отговорността, проявени под ваше командване в изпълнението на една от най-сложните и тежки задачи по време на мисията, а именно предислоцирането на българския военен контингент от база „Далке“ до база „летище Баграм“. Заслужена е високата оценка не само за вашия професионализъм и подготовка, но и за целия контингент за успешното изпълнение на задачите в мисията“ подчерта командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

Полковник Тодор Тодоров изпълнява задълженията на национален командир на 41-ия военен контингент в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан от октомври 2020 до април 2021 г. По време на мисията военнослужещите от контингента изпълняваха задачи по охрана на вътрешния периметър на три бази на територията на Афганистан – летище „Кандахар“, база „Далке“ летище "Баграм“, в щаба на мисията и в командния и в базовия оперативен център.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка