Ще изграждат Военномедицински симулационен тренировъчен център

Pan.bg 19 апр 2021 | 16:28 views (348) commentaries(0)
img pan.bg
otbrana.com

Той ще бъде към Военномедицинска академия. Създаването му е намерило място в проекта на План за развитие на Въоръжените сили до 2026 г., който предстои да бъде приет от Министерския съвет. Целта е да се оптимизира специалната медицинска подготовка на различни категории медицински състав от въоръжените сили на Р. България. Фокусът ще бъде върху „придобиване на теоретични знания и преди всичко на практически умения за оказване на спешна медицинска помощ, съобразена с тактическите условия и с изискванията за своевременност и приемственост при нейното оказване на бойното поле“.

Друг проект, който се планира за изпълнение е за придобиване на оперативно съвместими и оборудвани с необходимата медицинска апаратура санитарни автомобили за наземна медицинска евакуация за силите за незабавно действие, за декларираните военни формирования, за нуждите за поддръжка от страната домакин и др. С придобиването им, е записано в проекта ще се оптимизира военномедицинското осигуряване при изпълнение на задачите, които изпълнява военномедицинската служба по трите мисии на Въоръжените сили.

Предвижда се още иницииране на проект за придобиване на съвременни военнополеви медицински формирования тип „Роля 2 - Базова”, с които ще се усъвършенстват възможностите за медицинско осигуряване на бригадите при участието им в операции.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка