СВ на САЩ ще "пенсионират" всички щурмови самоходни оръдия Stryker MGS (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 14 май 2021 | 15:07 views (1480) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
ПР офиса на СВ на САЩ

На 12 май 2021 г. американските СВ съобщиха, че ще изведат от експлоатация всички щурмови самоходни оръдия Stryker MGS до края на фискалната 2022 г. Това решение идва след подробен анализ, който подчертава остаряването н амашините и системните проблеми с остаряващото оръдие на системата и механизма за автоматично зареждане. Въпреки че актуализирането и предоставянето на нови възможности е най-често свързано с модернизация, свалянето от въоръжение на остарели системи също е съществен компонент, тъй като освобождава ресурси и работна ръка, които могат да бъдат насочени към други критични нужди от способности.

„Решенията за това кога е най-добре да се свали от въоръжение система, която в момента е на бойното поле, не се приемат с лека ръка. Армията е направила своите анализи и проучвания, за да гарантира, че подобренията на леталността ще останат непокътнати, за да се осигурят на нашите Stryker формирования възможностите, от които се нуждаят в бъдеще. В началото на 2000-те, когато бе разработено, щурмовото самоходно оръдие Stryker MGS бе модерна технология и предоставяше необходимите възможности на нашите войници. В продължение на повече от 15 години Stryker MGS дава възможност на бойните Stryker групи да осигуряват директен огън за поддръжка при атаки на пехота чрез унищожаване или потискане на усилени вражески бункери, картечни гнезда и снайперски позиции в градски условия, в ограничени и на открити терени. Това бе първата армейска система, използваща автоматично зареждане, но с течение на времето поддръжката й стана скъпа и неефективна. В допълнение, леталните възможности предоставени от Stryker MGS, се основават на шаси с плоско дъно и системата никога не е модернизирана срещу по-модерни заплахи като импровизирани взривни устройства (ИВУ) или противотанкови мини“ заяви ген.-лейт. Джеймс Ф. Паскуарет, заместник НЩ на армията, сектор G-8 (програми).

След преглед на опасенията и уязвимостите на Stryker MGS, СВ на САЩ взеха решение да инвестират в други значителни усилия за модернизация, за да подобрят леталността, жизнеспособността, маневреността и поддръжката на флота от бойни машини Stryker.

Нови и модернизирани летални оръжия, като например Medium Caliber Weapons System, the Stryker Common Remotely Operated Weapon Station – Javelin (CROWS-J), модернизация на противотанковите управляеми ракети и ново 30 mm оръдие осигуряват по-добра разпределена способност от ограничения брой Stryker MGS.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Всички тези подобрения са разработени и финансирани и са готови за внедряване.

Извеждането от въоръжение на Stryker MGS не оказва влияние върху индустриалната база, тъй като системата не се произвежда от известно време, а по-голямата част от веригата за устойчиво снабдяване на MGS е включена и в други варианти на настоящия флот на бойните машини Stryker.

По време на извеждането, армията ще продължи да инвестира в по-рентабилни решения, за да отговори на пропуските в ограничените възможности, които все още не са били преодолени от други подобрения с летални оръжия.

Армията ще продължи да поддържа и използва различни варианти на платформата Stryker, включително вариантите Double V-Hull и Lethality, докато MGS бъде напълно изведена от въоръжение.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СВ на САЩ ще "пенсионират" всички щурмови самоходни оръдия Stryker MGS (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка