Ден за ВИП гости на ТУБС Balkan Sentinel-21 на „Ново село“. Част 1 Началото

Pan.bg 31 май 2021 | 18:37 views (5902) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

На 31 май 2021 г. зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов, Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Димитър Илиев, зам.-командващият на Националната гвардия на СВ на САЩ ген.-майор Джо Джарард, командирът на СВ генерал-майор Михаил Попов и неговият заместник бриг. ген. Валери Цолов, бивши командващи на СВ и ветерани наблюдаваха демонстрациите на способности на участниците в националното тактическото учение с бойни стрелби Balkan Sentinel–21.

Офицер планиращ учението е командирът на СВ ген.-майор Михаил Попов, офицер провеждащ учението е командирът на 61-ва механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков, а директор на учението е зам.-командира на 61-а Стрямска механизиран абригада полк. Мирослав Костадинов. Темата на тактическото учение бе „Участие на усилен механизиран батальон в провеждане на контраатака на сухопътен компонент“.

31 май 2021 г. посрещна участниците и гостите на Balkan Sentinel-21 с мрачно и дъждовно време. Сивите облаци се влачеха ниско над околните хълмове, дъждът бе успял да разкаля пътищата, а ливадите бяха подгизнали от вода.

Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов бе посрещнат на полигон „Ново село“ от командира на СВ ген.-майор Михаил Попов и от командира на 61-а Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков. След това адм. Ефтимов изслуша доклада на началника на почетния караул, поклони се пред националното знаме и прие строя на почетната рота. Почетната рота премина в тържествен марш пред Началника на отбраната адм. Емил Ефтимов, зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Димитър Илиев, командирът на СВ ген.-майор Михаил Попов и командирът на 61-ва механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков. След това ВИП гостите изслушаха брифинг на ген.-майор Михаил Попов за целите и задачите на учението.

Националното тактическо учение с бойни стрелби с международно участие Balkan Sentinel-21 е част от многонационалното мащабно учение на СВ на САЩ в Европа Defender Europe-21 и се провежда от 21 май до 4 юни 2021 г. в района на Учебен полигон „Ново село“. В него участват близо 600 военнослужещи от СВ на България със 100 единици бойна и специализирана техника (танкове, самоходни артилерийски установки, БМП и минохвъргачки) от състава на 3-и механизиран батальон и самоходна артилерийска батарея на 61-а Стрямска механизирана бригада, танкова рота от 61-и танков батальон на ЦПС-Сливен; 190 военнослужещи от СВ на САЩ
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
в състав механизирана рота с танков взвод и инженерна рота и 90 военнослужещи от Грузия в състав една пехотна рота.

Сред основните цели на Balkan Sentinel-21 са:
- повишаване на оперативната съвместимост и сътрудничество с коалиционните съюзници и страните-партньори,
- повишаване на способностите за планиране и водене на настъпателни действия по време на мобилна отбрана с партньорите,
- интегриране и ефективно управление на придадените формирования
- да се повишат способностите за планиране и водене на настъпателни действия по време на мобилна отбрана.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Ден за ВИП гости на ТУБС Balkan Sentinel-21 на „Ново село“. Част 1 Началото

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/13 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка