Кадри на отбраната с високи постове в Държавна агенция „Разузнаване“ и ДАНС

Pan.bg 16 юни 2021 | 16:29 views (1034) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com

Правителството предлага Атанас Атанасов да бъде освободен от длъжността председател на Държавна агенция „Разузнаване“

Министерският съвет предлага на Президента на Република България да издаде указ за освобождаването на Атанас Атанасов от длъжността председател на Държавна агенция „Разузнаване“ и за назначаване на Антоан Гечев на поста.

Антоан Гечев е бил заместник-директор на Служба „Военна информация“ в МО в периода 2018 г. – 2020 г.

Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „ Военно дело“ от ВА „Г. С. Раковски“.

Това се прави в контекста на необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата за защита на националната сигурност на Република България, стана ясно от думите на говорителя на правителството Антон Кутев. Под ръководството на Атанасов Държавна агенция “Разузнаване” е осъществявала своята дейности при неспазване на презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност. Според закона Държавна агенция “Разузнаване” трябва да предоставя една и съща информация по обем и съдържание на президента на България, председателя на Народното събрание и на министър-председателя. Този принцип е нарушен по отношение на разузнавателна информация, предоставяна на президента.

Министерският съвет определи Станислав Станчев за заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. С правителствено решение беше освободен от поста Недялко Недялков. В тази връзка, по предложение на председателя на ДАНС, Станислав Станчев ще довърши започнатия мандат до 25 юли 2023 г. Станчев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Танкови войски-строеви“ от ВНВУ „Васил Левски“ и по специалността „Финанси“ от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка