Успешна сертификация на формирования от Сухопътните войски за междинния резерв на операцията на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтея“

Pan.bg 18 юни 2021 | 13:19 views (1415) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОРотно тактико-специално учение на тема „Действия на механизирана рота за поддържане на сигурността в зоната за отговорност“ бе проведено от 15 до 17 юни 2021 г. на учебен център „Дивдядово“ – Шумен. Учението е част от процеса на сертифициране на контингент от Сухопътните войски към междинния резерв на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтея“. В състава на контингента са включени военнослужещи от 29-и механизиран баталъон–Шумен, 61-а механизирана бригада-Карлово и 110-и логистичен полк-Пловдив.

Целта на учението бе да се проверят уменията на военнослужещите от Националния поддържащ елемент за планиране на операции и управление на подчинените формирования, както и да се проверят знанията и уменията на личния състав от механизираната рота за организиране и изпълнение на задачи по поддържане на сигурността в зоната на отговорност.

По време на учението бяха демонстрирани способности по организацията и изпълнението на специфични задачи - охрана и патрулиране; изграждане и установяване на контролно-пропускателни пунктове /КПП/; отразяване на нападение срещу базата; медицинска евакуация и действия на формированията за бързо реагиране /QRF/.

Всички етапи бяха оценявани от комисия от Съвместното командване на силите и Сухопътните войски с председател подполк. Валери Игнатов в присъствието на контролна група от Щаба на отбраната с ръководител полк. Павел Мрънков.

Националният поддържащ елемент и механизираната рота получиха оценка „боеготов”.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Успешна сертификация на формирования от Сухопътните войски за междинния резерв на операцията на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтея“

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка