Системата за активна защита Trophy на Rafael е избрана от Великобритания за основния боен танк Challenger 3

Pan.bg 25 юни 2021 | 10:30 views (989) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на www.rafael.co.il/
Снимки Rafael

Системата за активна защита Trophy™ за бронирани машини на израелската държавна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. бе избрана от Министерството на отбраната на Великобритания за следваща фаза на детайлна оценка и интеграция на основния боен танк (ОБТ) Challenger 3.

Изборът е направен на базата на проучване, извършено от британското МО, като част от програмата за обновяване, ръководена от основния контрактор Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL). В резултат ще бъде осъществена интеграция и системни изпитания на по-лекия вариант на системата Trophy (Trophy MV), за да се отговори на специфичните изисквания на ОБТ Challenger 3.

Системата за активна защита Trophy, която е разработената от Rafael като отговор на успешни противотанкови атаки, осигурява доказана в бойни действия защита срещу противотанкови ракети и снаряди, като едновременно с това локализира и дава информация за източника на вражеския огън за незабавен отговор. Tя е единствената напълно интегрирана и тествана в реални бойни действия система за активна защита в света. С Trophy от 2010 г. са снабдени и основните бойни танкове на израелските отбранителни сили – Merkava, както и бронетранспортьорите Namer. Системата също така е доставена на американската армия за ОБТ Abrams, а скоро с нея ще разполагат и ОБТ Leopard на германската армия.

Системата Trophy е осъществила множество прехващания, без да допусне да се стигне до ранени военнослужещи или повреди на платформи, на които е инсталирана от първия й оперативен прехват през 2011 г. Trophy е преминала над 5400 успешни полеви изпитания и има натрупани повече от 1 000 000 експлоатационни часа. В момента Rafael има договори за серийно производство на над 1800 системи.

Дейвид Фармър, ръководител на екипа, отговарящ за доставка на оборудването и поддръжката на Challenger 3 в Отдела по снабдяването към британското МО, заяви: „Радвам се, че мога да приветствам Rafael към нашата кохорта от партньори, с които работим заедно Challenger 3 да са в отлично състояние и готовност. Това е важна програма за отбраната и за британската армия. Тя ще доведе до огромна промяна при модернизацията на нашите сухопътни сили. Новаторската технология, която планираме да използваме, значително ще увеличи военните ни способности. “

Бригаден ген. (о.з.) Майкъл Лури, ръководител на Дирекцията за наземни системи в Rafael, коментира: “Системата за
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
активна защита Trophy e спасила живота на много войници и допринася за защитата на активите на бойното поле. Тя дава възможност на танковите екипажи да маневрират безопасно под обстрел и да изпълняват мисиите си безопасно и пълноценно. Тази система промени правилата на играта на бойното поле и решението на Обединеното кралство да избере Trophy за защита на своите екипажи поставя началото на нова ера за своите въоръжени сили. Благодарни сме на нашите партньори от Великобритания, че се присъединиха към другите нации, които се довериха на системата за активна защита Trophy на Rafael. “

Тук може да видите как действа системата за активна защита Trophy APS:

Тексто към снимки:
- Системата Trophy при изпитания на борда на ОБТ M1A2 Abrams
- Trophy при изпитания на БМП BradleyНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Системата за активна защита Trophy на Rafael е избрана от Великобритания за основния боен танк Challenger 3

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка