За морската пехота на САЩ създават нова колесна разузнавателна машина /СНИМКИ/

Pan.bg 21 юли 2021 | 12:39 views (509) commentaries(0)
img pan.bg

Новата колесна разузнавателна машина е предназначена да замени бронираните машини LAV-25.

Морската пехота на САЩ избра компаниите Textron Systems (TS) и General Dynamics Land Systems (GDLS), за начало на преговори по договор за създаване на нова колесна разузнавателна машина (ARV), предназначена да замени бронираните машини LAV-25, експлоатирани в разузнавателните батальони.

Представители на двете компании вече са започнали преговори за сключване на договори. Доставката на прототипи за тестване се очаква да започне през фискалната 2023 година. Съобщава изданието MILMAG.

image

В същото време се отбелязва, че предложението на компанията GDLS остава под въпрос, тъй като тя е получила средства за работа по програмата още през 2019 г., но все още не е предоставила информация за хода на изпълнението.

Според някои американски експерти, това може да е корпусът на машината LAV II Double-V (DVH) с пилотирана кула GD30. Средства за работата по изграждане на демонстратор на технологията бяха осигурени от Бюрото за изследвания на ВМФ на САЩ.

image

На свой ред, офертата на TS се появи на 28 април тази година. Компанията представи прототип на плаваща лека колесна разузнавателна машина Cottonmouth ARV 6x6, оборудвана с дистанционно управляем боен модул Kongsberg Protector RS4-J с 12,7-мм голямокалибрена картечница Browning M2HB и противотанкова пускова установка FGM-148 Javelin.

image

Успоредно с това Корпусът на морската пехота ще работи и с компанията BAE Systems, която в момента доставя плаващи бойни машини ACV, за да проучи възможността за адаптиране на тези транспортни средства като разузнавателни машини, което може да бъде по-евтина алтернатива на създаването на изцяло нов тип транспортно средство.

Планирано е да бъдат закупени около 500 машини, които да заменят приблизително 600 единици LAV-25 на цена от 6,8 милиарда щатски долара, с доставки в рамките на пет години от датата на избор на единствения участник в проекта.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка