Появи се първата снимка на хиперзвуковата ракета „Циркон“ и въпросите за нея станаха още повече /СНИМКИ/

Pan.bg 21 юли 2021 | 19:46 views (2528) commentaries(0)
img
pan.bg

В мрежата се появи снимка на най-новата хиперзвукова крилата ракета Циркон. Доста неясната снимка дава възможност наистина да се идентифицира тази уникална крилата ракета от публикувани преди това концептуални изображения. Много въпроси бяха повдигнати от факта, че образът на ракетата в полет не съвпада с образа на ракетата, излитаща от пусковата установка.

image

На представеното изображение може да се види увеличен фрагмент на кадър от видео на тестовете на хиперзвуковата ракета "Циркон", публикуван преди това от Министерството на отбраната на Руската федерация. На представеното изображение може ясно да се видите наличието на въздухозаборник и ъгловата форма на самата ракета.

На второто изображение, което показва момента, в който ракетата е излязла от пусковата установка, се забелязва, че главата на ракетата има заоблена форма, а „корпусът“ на ракетата е по-скоро цилиндричен. Този факт породи много въпроси за това, дали общото видео от тестовете не е следствие от монтаж.

image

По оценка на експерти, руското министерство на отбраната наистина може да се опита да скрие някои подробности, за да не разкрива секретни сведения.

Фактът, че Пентагонът вече реагира бурно на тестовете на ракетата "Циркон", наричайки ги дестабилизираща стъпка в света, свидетелства за факта, че САЩ осъзнават реалните възможности на това оръжие, срещу което в момента няма средства за защита.

Източник: avia.pro Снимки: avia.pro

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка