Концептуалната безпилотна бойна машина с опция за екипаж (OMFV) на Rheinmetall бе избрана за програмата на американските СВ

Pan.bg 28 юли 2021 | 11:01 views (1147) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Американските Сухопътни войски възложиха на American Rheinmetall Vehicles, базирано в Sterling Heights (Мичиган) американско дъщерно дружество на водещия гигант в отбранителната индустрия Rheinmetall, договор за разработка на "Фаза 2 Цифров дизайн" на опционно пилотирана бойна машина по Програмата OMFV. American Rheinmetall Vehicles ще изпълнят Фаза 2 със своите партньори, група водещи компании в отбранителната индустрия, включваща Raytheon Technologies, L3Harris Technologies, Textron Systems и Allison Transmission.

Програмата OMFV на американската армия е за наземна бойна машина, която да замени почти 3800 БМП Bradley в бойните групи на бронираните бригади на американската армия.

„Това е страхотна победа за American Rheinmetall Vehicles и Team Lynx като цяло. С това възлагане на договор ние правим още една важна стъпка напред в представянето на технологичното решение от следващо поколение, партньорството и индустриалните възможности, които армията на САЩ заслужава, и съм убеден че Team Lynx е отлично подготвен да изпълни програмата OMFV“ заяви Мат Уорник, управляващ директор на American Rheinmetall Vehicles.

Team Lynx ще работи с армията на САЩ по дигитално проектиран дизайн и разработване на концепцията OMFV, използвайки доказаната БМП Lynx KF41 от Rheinmetall като отправна точка за дизайна. Решението на екипа ще предостави на американската армия следващо поколение бойна машина за пехота с платформа готова за промяна на играта с модулна архитектура с отворени системи. Това ще позволи бързо интегриране на нови възможности, когато те станат достъпни, гарантирайки предимство днес и утре.

Вариантите на Lynx KF41 IFV на Rheinmetall Vehicle бележат успехи в много страни по света. Унгарската армия стана стартов клиент през 2020 г. с поръчка за 218 местно произведени превозни средства. В Австралия, за програмата Land 400 Phase 3, Rheinmetall бе избрана заедно с още един производител на БМП за фазата на изпитване за намаляване на риска, която включва обширни тестове на бойните машини, състоящи се от полеви изпитания, тестове за оцеляване и мобилност. KF41 вече показаа високи стандарти.

Фазата на цифровия дизайн започва за програмата OMFV и ще продължи до началото на 2023 г., поставяйки основите за бъдещи фази на развитие и производство. Team Lynx разработва планове за индустриализация, за да достави напълно готова OMFV - произведена в САЩ БМП от следващо поколение. Екипът ще разшири производствения капацитет на САЩ
в отбраната и ще въведе усъвършенствани производствени възможности.

Очаква се конкурсът за Фаза 3 (Подробен проект) да започне през 2023 г., последван от Фаза 4 (Прототипно изграждане и тестване), което води до правителствени тестове в началото на 2026 г. „Ние сме изключително горди в American Rheinmetall за ангажимента, който поемаме към американската армия, към войниците да им осигурим напредналите американски технологии, проектиране и производство“ сподели Стивън Хеджър, главен изпълнителен директор на American Rheinmetall Defense, щаб-компанията на Rheinmetall за САЩ.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка