Военната академия открива утре новата учебна година за слушатели

Pan.bg 31 авг 2021 | 13:47 views (468) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com


Тя посреща общо 102 слушатели. От тях 89 слушатели в магистърската специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” със седем специализации от професионално направление „Военно дело”, в редовна и задочна форма на обучение, към факултет „Командно-щабен”. Във факултет „Национална сигурност и отбрана” по специалността „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” тази година ще се обучават 13 офицери, от които 2 обучаеми – от Република Северна Македония.

На 1-ви септември във Военна академия „Г. С. Раковски” ще бъде открита новата учебна 2021-2022 година за слушатели, съобщават от елитното учебно заведение.
На официалната церемония по откриването на учебната година са поканени президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов
.

Каква е програмата?
От 08.00 часа в храм „Свети Архангели“ ще бъде отслужена Тържествена света литургия.
Церемонията по откриване на учебната година ще започне в 10.00 ч. на строевия плац на Военна академия, където, след приемане строя на Академията, свещенослужители от Българската православна църква ще отслужат Тържествен водосвет за здраве и благоденствие.
След това на откритата сцена в парка на Академията по традиция министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите академични лекции.
Тържественият ритуал ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки!
През учебната 2021-2022 година Академията посреща общо 102 слушатели. От тях 89 слушатели в магистърската специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” със седем специализации от професионално направление „Военно дело”, в редовна и задочна форма на обучение, към факултет „Командно-щабен”.
Във факултет „Национална сигурност и отбрана” по специалността „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” тази година ще се обучават 13 офицери, от които 2 обучаеми – от Република Северна Македония.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка