Ген.-майор Валери Цолов пое командването на СКС, ген.-лейт. Любчо Тодоров става съветник на президента Румен Радев (ОФИЦИАЛНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 сеп 2021 | 09:09 views (3095) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

На 31 август 2021 г. в Съвместното командване на силите, в присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и комисията по приемане и сдаване, с председател заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, бе подписан акта за сдаване и приемане на длъжността „Командващ на Съвместното командване на силите“ между генерал-лейтенант Любчо Тодоров и генерал-майор Валери Цолов и акта за сдаването и преподчиняването на военни формирования от командващия на Съвместното командване на силите на командира на Командването за логистична поддръжка (КЛП), бригаден генерал Тодор Тодоров.

След подписването, и утвърждаването на Актовете, в присъствието на министъра на отбраната Георги Панайотов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, бе проведена официална церемония по представянето на новия командир на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов и заместник-командира на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Лазаров.

За доказан професионализъм, отлично изпълнение на задълженията отговорност, последователност и целенасоченост, решителност и високо чувство на отговорност, съществен принос в издигането на въоръжените сили, Министерството на отбраната и Българската армия пред партньорите ни от НАТО и ЕС, генерал-лейтенант Тодоров беше награден от министъра на отбраната с награден знак „За вярна служба под знамената- I степен“ и с предметна награда “7,62 mm карабина обр. 1944 г.“ от Началника на отбрана.

„Изказвам моята най-сърдечна благодарност към висшето военно и политическо ръководство в лицето на адмирал Ефтимов и министъра на отбраната Георги Панайотов за гласуваното доверие и назначаването ми на длъжност „Съветник на Върховния главнокомандващ по военната сигурност“. Сдавам длъжността с дълбоко чувство на удовлетвореност от постигнатото и от това, че имах възможност да работя през последните 6 години с един отлично сглобен, мобилизиран и високо мотивиран щаб и с командири на пряко подчинени на Съвместното командване на силите. Всички резултати, които постигнахме през годините се дължат на целия личен състав на СКС, за което изказвам моята най-сърдечна благодарност.

Атестат за високите резултати са наградите, с които днес бях удостоен от министъра на отбраната и Началника на отбраната. Моята съвет към генерал-майор Цолов е: пазете високия интелектуален потенциал на Щаба на СКС и на командирите на пряко подчинените военни формирования и ги развивайте. Нашите военнослужещи и цивилни служители са доказали вярност и преданост
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
към Българската армия и Родината“.

В края на обръщението си генерал-лейтенант Тодоров пожела на всички здраве, късмет и благополучие, нови успехи, да бъдат все така всеотдайни и да запазят своя професионализъм.

„За мен е чест да приема длъжността „Командир на Съвместното командване на силите“. Насоките, по които ще се движим са ясно дефинирани в „Плана за развитие на Въоръжените сили до 2026“. Задачите по планиране и провеждане на съвместни операции по трите мисии на ВС, организиране и ръководство на съвместната подготовка, разузнаване и КИП на операциите, както и администриране и национален контрол на военните контингенти, участващи в мисии и операции извън страната, не са нови за Съвместното командване на силите. Ново е мястото на СКС в организационната структура на Българската армия. В работата си ще разчитаме на координацията и взаимодействието с видовете Въоръжени сили, на традициите и добрите практики създадени в СКС“ заяви генерал-майор Валери Цолов.

В своето приветствие началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов изказа своята благодарност към генерал-лейтенант Любчо Тодоров за работата и положените усилия за развитието на СКС и подчинените формирования, за ръководството на контингентите ни в мисиите и операциите зад граница и за успешното приключване на мисията в Афганистан.

„Днешния ден маркира фазата на реализация на „Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Р България 2032“ и на „Плана за развитие на Въоръжените сили на Р България до 2026“. Благодаря сърдечно на генерал-лейтенант Любчо Тодоров за безупречната и емблематична служба. Той допринесе много както за успехите, така и за авторитета на Българската армия и Въоръжените сили.

Изпълнението на вашите задачи изисква подход, който излиза извън стереотипите. Времената, в които живеем, са такива, че изискват нестандартни решения. Аз съм сигурен, че вашата подготовка, вашия опит и натрупаната мъдрост ще ви помогнат в предизвикателствата. Във ваше лице и в лицето на командирите в Българската армия аз виждам мъже и жени в униформа и цивилни служители, които поставят на първо място България. Това е единственият път към сигурно бъдеще. Това неразривно е свързано с модернизацията на Българската армия и нейното превъоръжаване“ заяви в обръщението си към новите командири министърът на отбраната Георги Панайотов.

На церемонията присъстваха още заместник-министъра на отбраната Пламен Йорданов, командирът на СВ генерал-майор Михаил Попов, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, новоназначеният заместник-командир на СКС бригаден генерал Васил Лазаров, началника на щаба на СКС бригаден генерал Валентин Кръстев и заместник-началника на щаба на СКС полковник Христо Христов, началници на отдели и сектори в Съвместното командване на силите и командирите на подчинените военни формирования.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Ген.-майор Валери Цолов пое командването на СКС, ген.-лейт. Любчо Тодоров става съветник на президента Румен Радев (ОФИЦИАЛНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка