Проведе се учебно-методически сбор на главния сержант на Съвместното командване на силите

Pan.bg 20 сеп 2021 | 12:32 views (1975) commentaries(0)
img хаджи димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКС

На 16 септември 2021 г. в Съвместното командване на силите (СКС) бе дадено началото на учебно-методическият сбор на главния сержант старшина Петър Симеонов с главни сержанти от пряко подчинените на СКС формирования.

Сборът беше открит от заместник-командира на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Лазаров, който акцентира върху обучението и подготовката на сержантите и изграждането им като способни лидери. Той подчерта ролята на главните сержанти при подпомогане на командирите в усилията им за поддържането на дисциплината, морала, уставните взаимоотношения и носенето на униформата.

По време на сбора, старшина Симеонов запозна главните участниците с промените в Наредба № Н-17 от 22.12.2015 г. за условията и реда за приемане на сержанти (старшини) и войници (матроси) за обучение в професионалните сержантски (старшински) колежи. Той презентира и модела на обучение и курсовете, които се провеждат в „Професионалния сержантски колеж“.

Главният сержант на в.ф. 28860 - Горна Малина старшина Николай Цонов представи модела за обучение и курсовете провеждани в учебния център за подготовка на сержанти и войници за нуждите на СКС.

Гости на мероприятието бяха сержанти от офиса на аташето по отбраната на САЩ и офиса за двустранно сътрудничество в посолството на САЩ в България, които запознаха участниците с реда и възможностите за участие на сержанти и войници от СКС в курсове спонсорирани от Посолството на САЩ в България.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Проведе се учебно-методически сбор на главния сержант на Съвместното командване на силите

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка