Военнослужещи от СВ участват в оперативна тренировка в зоната на военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтеа” (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 21 сеп 2021 | 18:55 views (1344) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Контингент от Въоръжените сили на Република България, включен в състава на междинния регионален резерв на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“, участва в оперативната тренировка Quick Response – 21, която се провежда от 20 септември до 3 октомври в Босна и Херцеговина.

Съставът на контингента включва национален поддържащ елемент, комуникационно-информационен модул от Стационарната КИС и механизирана рота, окомплектована с военнослужещи от 29-и механизиран баталъон - Шумен към ЕЦНП - Плевен, 61-а механизирана бригада - Карлово и 110-и логистичен полк - Пловдив.

Целта на учението е да се уеднаквят стандартните процедури при изпълнение на съвместни задачи, както и да се повиши оперативната съвместимост.

Тренировката е планирана да премине в четири фази, по време на които ще се извърши интеграция на ротата в състава на многонационален батальон. В него са включени формирования от България, Румъния, Турция, Австрия, Унгария и Словакия. Планира се изпълнението на задачи по патрулиране, ескортиране, конвоиране, охрана на обекти и евакуация.

От българска страна в учението участват над 60 души личен състав и 18 единици техника под ръководството на националния командир в Босна и Херцеговина полковник Иван Иванов и помощник-националния командир подполковник Георги Георгиев – командир на 29-и механизиран батальон.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещи от СВ участват в оперативна тренировка в зоната на военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина  „Алтеа” (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка