Разработват скорострелна САУ на базата на платформата "Армата"

Pan.bg 27 сеп 2021 | 09:28 views (767) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информацияп на mil.press

На базата на унифицираната платформа „Армата“ концернът „Уралвагонзавод“ разработва тежка скорострелна самоходна артилерийска установка (САУ) с калибър 152 mm.

„Като част от програмата за разширяване на гамата от бронирани машини на платформата „Армата“, в допълнение към вече създадените танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и инженерни машини, концернът „Уралвагонзавод“ разработва 152 мм тежка самоходна артилерийска установка с увеличен скорострелност. Проектът в момента е в етап на проучване. Самоходното оръдие на платформата „Армата“ ще има подобрен боен модул на базата на САУ „Коалиция-СВ“ с повишена скорострелност. Също така в рамките на проекта се обмисля възможността за внедряване на двуцевен купол в новата САУ, която ще осигури на комплекса безпрецедентна скорострелност за тежки оръдия от 30 снаряда в минута“ заяви източник от ВПК.

На базата на универсалната тежка платформа от ново поколение "Армата" се планира създаването на 28 вида машини - танкове, БМП, инженерни машини, тежки бронетранспортьори, машини за поддръжка на танкове, командно-щабни машини и други.

На форума „Армия-2018“ руското Министерство на отбраната подписа договор за закупуване от „Уралвагонзавод“ на 132 бойни танка Т-14 и бойни машини на пехотата Т-15 на платформата „Армата“.

През август 2021 г. стана известно, че във войските е постъпила експериментално-промишлена партида танкове Т-14 "Армата".

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка