ВТОРИ МЕХАНИЗИРАН БАТАЛЬОН ОТ 61-ВА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА ПОЛУЧИ ОЦЕНКА БОЕГОТОВ

Pan.bg 15 окт 2021 | 15:26 views (3480) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: ИЦ на СВ


ВТОРИ МЕХАНИЗИРАН БАТАЛЬОН ОТ 61-ВА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА ПОЛУЧИ ОЦЕНКА БОЕГОТОВ ПО ВРЕМЕ НА УЧЕНИЕТО „МИРЕН СТРАЖ 21”

От 13 до 15 октомври 2021 г. на учебен полигон „Корен” се проведе тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 21”, за сертифициране на втори механизиран батальон с командир подполковник Момчил Димитров, като декларирано формирование.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Учението се проведе по фиктивен сценарий разработен от щаба на 61 механизирана бригада, адаптиран към географските граници на учебен полигон „Корен”. По време на учението беше създадена максимално реалистична обстановка, гарантираща изпълнение на поставените задачи.
Основната цел на учението беше да се проверят и оценят способностите на 2-ри механизиран батальон за водене на отбранителни бойни действия и смяна на формированията на фона на интензивна, постоянно развиваща се тактическа обстановка и в съответствие с разработения списък с основни събития и инциденти.

Тежките метеорологични условия през целия период на учението не попречиха на личния състав на батальона и формированията, осигуряващи провеждането на занятието да проявят чувство на отговорност и висок професионализъм и да докажат, че са много добре подготвени и мотивирани за изпълнение на поставените задачи.

Комисия от командването на Сухопътните войски оцени способностите на 2-ри механизиран батальон и му постави оценка „БОЕГОТОВ”.
Предстои не по-малко важната задача за предислоциране на личния състав и техниката участващи в учението от полигон „Корен” до пунктовете за постоянна дислокация.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВТОРИ МЕХАНИЗИРАН БАТАЛЬОН ОТ 61-ВА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА ПОЛУЧИ ОЦЕНКА БОЕГОТОВ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка