/ВИДЕО/: Възможно ли е да се напусне танк през долния люк? Отговаря ЕКСПЕРТ, пример с "Пантера"

Pan.bg 17 окт 2021 | 11:12 views (869) commentaries(0)
img
pan.bg

Чрез този люк на дъното на танка можете тайно да напуснете повредения танк и да избягате. По време на войната обаче това е била рядка практика за танкистите. Люкът в дъното на танка се използва до голяма степен за поддръжка на машината и за напускане в случай на крайна необходимост. Според Евгений Москалев, в "Пантера", през люка на дъното, можете да напуснете танка само ако той стои на асфалт и то с голямо неудобство, на земята това почти е невъзможно да се направи.

Какви съвременни видове масло и бензин се наливат в "Пантера"? Защо вместо съвременния антифриз се използва вода? Защо "Пантера" е по-добър от "Тигър"? Какво е създадено в СССР в отговор на "Пантера"?

На тези и много други въпроси относно танка „Пантера“ и други превозни средства отговаря два часа уредникът на музея в Кубинка Евгений Москалев. По-конкретно, той оценява надеждността на немския „Пантера“ образец 1943 г. наравно със съветския модел Т-34 1941 - всички нови машини в началото на своя път са „сурови“, а всеки танк е съвкупност от компромиси.Източник: voenhronika.ru Снимка: voenhronika.ru Видео: TacticMedia / youtube

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка