Бивш шеф на френското разузнаване: Руски агент проникна във френското МО през 2017 г.

Pan.bg 18 окт 2021 | 08:07 views (471) commentaries(0)
img
ПАН.БГ
Бивш шеф на френската разузнавателна служба: Руски агент проникна във френското министерство на отбраната преди няколко години


Бившият шеф на една от специалните служби на Франция Бернар Байолет направи гръмко изявление в Париж. По едно време той е бил ръководител на DGSE - Генерална дирекция за външна сигурност. Тази специална служба е подчинена на френското министерство на отбраната и съчетава военно и външнополитическо разузнаване.


Според Бернар Байолет той разполага с информация, че руски агент е проникнал във френското военно ведомство през 2017 г. Байоле добави, че „е докладвал това на властите, защото е много важно“.

Според бившия шеф на френската тайна служба, от 90 -те години на миналия век Франция „започва да вярва, че всички прояви на Студената война са приключили“.

Байолет в интервю с френски репортери:

Но това не е така. Днес сме съсредоточени върху борбата с тероризма. Но не трябва да забравяме за противодействието на шпионските дейности у нас.В същото време бившият директор на DGSE не каза и дума за това как е успял да идентифицира „руския агент“ и какво е направило като цяло френското министерство на отбраната. Предвид факта, че в съвременния Запад е обичайно да се търси „руската следа“ , може би изявленията на Байолет имат повече политически нюанси.

Това косвено се потвърждава от факта, че в Париж сега се снима документален филм за руския президент Владимир Путин. Авторите му наричат ​​този филм „майсторът на играта“.

Дали пък няма връзка и с опитите на Франция за сближаване с Русия, след австралийския скандал със САЩ за милалдния договор за френски подводници.

Най -общо казано, изявленията на Бернар Байолет изглеждат меко казано странно. Бившият ръководител на разузнавателната структура твърди, че Франция не е предприемала никакви действия по отношение на „шпионажа“ от 90 -те години на миналия век. Защо ли?

Използвани снимки:
Френското министерство на отбраната


източник
военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка