УЧЕНИЕТО „МИРЕН СТРАЖ 21” - 2-и мб на 61-а Стрямска механиздирана бригада получи оценка "Боеготов" (ОГРАМНА КАЛНА ПОЛИГОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 18 окт 2021 | 16:18 views (4661) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на 61-а Стрямска механизирана бригада

От 13 до 15 октомври 2021 г. на учебен полигон „Корен” се проведе тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 21”, за сертифициране на втори механизиран батальон с командир подполковник Момчил Димитров, като декларирано формирование.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Учението се проведе по фиктивен сценарий разработен от щаба на 61 механизирана бригада, адаптиран към географските граници на учебен полигон „Корен”. По време на учението беше създадена максимално реалистична обстановка гарантираща изпълнение на поставените задачи.

Основната цел на учението беше да се проверят и оценят способностите на 2-ри механизиран батальон за водене на отбранителни бойни действия и смяна на формированията на фона на интензивна, постоянно развиваща се тактическа обстановка и в съответствие с разработения списък с основни събития и инциденти.

Тежките метеорологични условия през целия период на учението не попречиха на личния състав на батальона и формированията осигуряващи провеждането на занятието да проявят чувство на отговорност и висок професионализъм и да докажат, че са много добре подготвени и мотивирани за изпълнение на поставените задачи.

Комисия от командването на Сухопътните войски оцени способностите на 2-ри механизиран батальон и му постави оценка „БОЕГОТОВ”.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


УЧЕНИЕТО „МИРЕН СТРАЖ 21” - 2-и мб на 61-а Стрямска механиздирана бригада получи оценка "Боеготов" (ОГРАМНА КАЛНА ПОЛИГОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/12 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка