Министърът на отбраната Георги Панайотов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

Pan.bg 21 окт 2021 | 10:27 views (495) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Министърът на отбраната на Република България Георги Панайотов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Тя ще се проведе на 21 и 22 октомври 2021 г. в Брюксел, Белгия.

На форума ще бъдат разгледани редица ключови въпроси от дневния ред на НАТО. Усилването на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, Афганистан и усилията в борбата с тероризма, както и сътрудничеството между НАТО и ЕС ще бъдат сред темите на срещата. Министрите на отбраната ще обсъдят също препоръки и ще предоствят указания за изпълнението на основните решения от срещата на върха през юни 2021 г. Те ще дискутират подготовката на предстоящата среща на върха през 2022 г. в Испания.

Непосредствено преди началото на форума министрите на отбраната ще участват в работен семинар на държавите-членки на ЕС по Стратегическия компас, а също и в заседание във формат съюзници, участващи в инициативата „Концепция за рамкова държава“ в групата, ръководена от Германия. На него ще бъдат разгледани актуалното състояние на дейностите по инициативата и техните перспективи.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка