Нови димни/маскиращи и ИЧ осветителни снаряди от Rheinmetall, вече поръчани от Холандия

Pan.bg 21 окт 2021 | 14:09 views (511) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Rheinmetall постигна нов успех в артилерийската област. На 21 октомври 2021 г. DMO, холандската агенция за обществени поръчки, пусна поръчка към Rheinmetall за осветителни и димни/маскиращи снаряди от семейството на боеприпасите на Rheinmetall.

Членката от НАТО ще започне да получава снарядите в средата на 2023 г. Сумата е сериозно двуцифреното число милиони евро, а поръчката е част от многогодишен рамков договор за боеприпаси между холандските въоръжени сили и Rheinmetall. Договорът обхваща доставката на 155-милиметрови осветителни снаряди M1808 Base Bleed и M1809 Boat Tail, както и димните/маскиращи снаряди RH1901 Base Bleed и RH1902 Boat Tail. Те допълват фугасни снаряди, вече получени от холандската армия.

Изпитано и квалифицирано при най-екстремните условия, цялото семейство боеприпаси на Rheinmetall осигурява над средното представяне по отношение на безопасността, надеждността, съхраняемостта и увеличения обхват. През последните месеци успешно бяха сертифицирани и 155 mm ИЧ осветителен и димен/маскиращ снаряди от моделното семейство.

155-милиметровите ИЧ осветителни снаряди Assegai позволяват на артилерийските батерии да осветяват бойното поле, като подобряват възможностите за разузнаване и откриване с най-съвременните устройства за нощно наблюдение. 155-милиметровите димни/маскиращи снаряди използват технология за тези две дейности разработени от Rheinmetall. При изстрел от вече приетата на въоръжение 155-милиметрова гаубица L52 със модулен заряд, който също вече е в експлоатация, осветителните и димните/маскиращи снаряди достигат далечина на полета от 40 километра. Използването на специален горен заряд увеличава обхвата с още 15%.

Най-новата поръчка за артилерийски боеприпаси на Rheinmetall подчертава ролята на Rheinmetall като цялостна система за артилерийски продукти, способна да доставя както оръжия, така и боеприпаси.

Международният програмен екип от Rheinmetall Denel Munition Ltd (Южна Африка) и Rheinmetall Waffe Munition GmbH (Германия) доказа това за пореден път по време на демонстрация с реални изстрелвания преди няколко седмици на полигона Alkantpan в Южна Африка. Холандските представители успяха да станат свидетели онлайн на успешната сертификация на 40-километров обхват на новите снаряди от техните офиси в Холандия.

Освен димни/маскиращи и ИЧ осветителни снаряди, Rheinmetall представи и новия си снаряд RH141. Наскоро проектиран, този нечувствителен фугасен снаряд е проектиран да се изстрелва от гаубицата L60, която сега се разработва.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка