Rheinmetall ще експортира в САЩ тестово шаси за БМП Lynx

Pan.bg 25 окт 2021 | 12:10 views (451) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

На 25 октомври 2021 г. Rheinmetall, най-големият доставчик на бойни машини за австралийските сили за отбрана, обяви за нов договор за изграждане и износ за САЩ на тестово шаси за БМП Lynx. То ще бъде произведено в завода на компанията в Редбанк (Куинсланд, Австралия).

Управляващият директор на Rheinmetall Defense Australia Гари Стюарт заяви, че договорът е първият по рода си и осигурява работа както за екипа на Rheinmetall, така и за нарастващата й австралийска индустриална мрежа от доставчици.

„Това е забележителен успех за Rheinmetall и Австралия - изпитателното шаси за БМП Lynx, което бъде произведено в най-съвременния Център за високи постижения за военни машини (MILVEHCOE) в Редбанк и което е по-важно, ще допринесе за целите на федералното правителство, както е посочено в австралийската отбранителна експортна стратегия.
Произведеното в Австралия шаси за бойно превозно средство на пехотата Lynx е тестова платформа, предназначена за участието на Rheinmetall в Програмата за опционално екипажна бойна машина (OMFV) в САЩ. Тя трябва да докаже усъвършенстваните способности на платформата Lynx. Експортната поръчка за БМП Lynx ще бъде доставена на Rheinmetall USA в подкрепа на дейностите на компанията за участието в надпреварата OMFV за подмяна на БМП Bradley на МО на САЩ. Lynx е бойна машина от следващо поколение с несравнима защита и смъртоносност. Rheinmetall разработи следващо поколение електронна архитектура, за да гарантира, че бордовите сензори, системи и ефектори могат да бъдат свързани в мрежа в по-широката отбранителна мрежова архитектура. Новата тестов амашина ще демонстрира усъвършенствани характеристики в мобилността“ заяви Гари Стюарт.

Гари Стюарт сподели, че австралийските експортни възможности за Rheinmetall са се увеличили с този договор и са осигурили поток към партньорите от Australian Industry Capability (AIC), които участват в производството на БМП Lynx.

„Партньорите от AIC са гръбнакът на нашето производство на Lynx в Австралия. Гордеем се да си партнираме с:
• Покривен модул от Marand,
• Ходова част от Supashock,
• Генератори от MILSPEC.
Двукомпонентната стомана и различни механични и електрически системи също се получават от австралийски партньори.
Rheinmetall обяви наскоро за експорт на купола Lance за Унгария, това ще бъде първият ни износ на компоненти за бойна машина от Австралия".

Lynx е бойна машина за пехота от следващо поколение, предназначена да се справи с предизвикателствата на бъдещите бойни полета. Lynx осигурява адаптивност; оцеляване и капацитет, невиждани досега за машина от този тип. Lynx е силно защитена БМП, създадена да отговаря на строгите военни изисквания.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка