ОТКРИЙ НЕПОЗНАТАТА ИСТОРИЯ НА ПОЗНАТИТЕ МЕСТА В СОФИЯ С НАЙ-НОВАТА УЕБ ПЛАТФОРМА НА НВИМ

Pan.bg 30 ное 2021 | 09:53 views (535) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на НВИМ

От днес стартира уеб порталът „София във фокуса на военната история 1878 – 1944 г.“ (sofia.militarymuseum.bg).

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Създаден от екип на Националния военноисторически музей по проект, осъществен с подкрепата на Столична община, той представя непознатата история на познатите места в града, като разкрива скритото зад съвременния облик на столицата минало.
Платформата може да се използва както от домашния персонален компютър, така и в динамичните градски пространства с мобилно устройство. Тя включва три панела – тематични градски маршрути; персонализирани пътеводители за мобилни устройства в музея; адаптирани за детска аудитория съдържания, обогатени с добавена реалност и игрови елементи.

• Тематични градски маршрути
Разходката из София вече е много по-обогатяваща и интересна. Предназначени както за гостите на столицата, така и за местните жители, тематичните маршрути показват как сблъсъкът с войните променя облика на града, каква е ролята му в събития, случили се на десетки и стотици километри, какво от неговата архитектура е съхранено до днес.

• Дигитален пътеводител
Всеки посетител на Националния военноисторически музей вече има свой персонален онлайн екскурзовод. С него скритите тайни в експозициите на музея оживяват и правят историческия разказ още по-пълнокръвен. Дигиталният пътеводител допълва тематичните маршрути и разказва за ролята на София във войните, а чрез елементи с добавена реалност някои от музейните експонати се възраждат за нов живот.

• За децата
И в този свой проект НВИМ обръща специално внимание на подрастващата публика, като обогатява възможностите за предизвикване на интерес към миналото. Със специално създадени детски приказки, илюстрации и интерактивни игри историята се превръща в забавно пътуване назад във времето.

Проектът „София във фокуса на военната история 1878 – 1944 г.“ е продукт на дългогодишно партньорство със Столична община и трайните търсения на екипа на НВИМ, осмисляйки цялата история, да постави фокуса и върху ролята на столицата.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ОТКРИЙ НЕПОЗНАТАТА ИСТОРИЯ НА ПОЗНАТИТЕ МЕСТА В СОФИЯ С НАЙ-НОВАТА УЕБ ПЛАТФОРМА НА НВИМ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка