Bundeswehr-ът възложи на Rheinmetall модернизация на минохвъргачки и поръча за боеприпаси за тях

Pan.bg 24 яну 2022 | 08:46 views (598) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕНВ
pan.bg
По информаци яна rheinmetall.com

Германският Bundeswehr е сключил договор с Rheinmetall за доставка на 120 mm мини и модернизиране на минохвъргачките които ги ползват. Договорът е сключен в края на 2021 г., а поръчката е с брутен обем от около 27 милиона евро общо.

В хода на модернизацията, която трябва да приключи до 2023 г., Rheinmetall трябва да модернизира 120 mm минохвъргачки на Bundeswehr-а, което ще им позволи да изстрелват минохвъргачки от ново поколение (NG). Това включва добавяне на уплътняващи пръстени към цевите. Като част от тази поръчка Rheinmetall вече достави на Bundeswehr-а многоспектрални мини DM75 NG и мини с инфрачервено излъчване DM56 NG през 2021 г.

Rheinmetall притежава богат опит в областта на оръжията с непряката стрелба и предлага пълна гама от боеприпаси с калибър 120 mm, 81 mm и 60 mm.

Rheinmetall също така произвежда системи за управление на огъня на минохвъргачки и самите минохвъргачки като 120 mm минохвъргачка Ragnarök и иновативната минохвъргачка RSG60 60 mm, въведена на въоръжение през 2019 г.

Последната поръчка на Bundeswehr-а е израз на ролята на Rheinmetall като водещ доставчик на системи за непряка стрелба.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка