Warning: getimagesize(https://www.mod.bg/bg/fn/uploads/MO-FRG-1.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Янев обсъди двустранните отношения в отбраната с посланика на Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн

Pan.bg 25 яну 2022 | 23:50 views (672) commentaries(0)
img пан.бг
Министърът на отбраната Стефан Янев обсъди двустранните отношения в сферата на отбраната с посланика на Федерална република Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн


Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща днес, 24 януари, с Н.Пр. Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия в нашата страна. Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона. Беше отбелязано традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно сътрудничество между двете страни. Бяха оценени съвместните усилия за подобряване на оперативните способности на въоръжените сили и тяхната съвместимост.

Като един от основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната министър Стефан Янев посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Той подчерта, че от непосредствена необходимост е ускоряването на реализацията на проектите за модернизация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс.


източник

Сайт МО
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка