Warning: getimagesize(https://topwar.ru/uploads/posts/2022-01/morpehi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Морски пехотинци на Тихоокеанския флот на Русия пристигнаха в Беларус

Pan.bg 26 яну 2022 | 06:36 views (659) commentaries(0)
img пан.бг
Морските пехотинци на Тихоокеанския флот на Руската федерация пристигнаха в Беларус


Морските пехотинци на Тихоокеанския флот на Руската федерация и артилеристи от Източния военен окръг пристигнаха в Беларус в рамките на проверка на силите за реакция на Съюза. Доставено е и военното им оборудване и въоръжение.


Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Отбелязва се, че доставката е извършена по железопътен транспорт. След това със своята екипировка военнослужещите ще направят форсирани маршове до мястото на ученията. Там ще започнат оборудването на командни пунктове, полеви лагери и паркове за военна техника.

Отличителна черта на ученията Allied Resolve-2022, които ще започнат на 9 февруари, за руснаците ще бъде провеждането им на непознати полигони в Беларус. И преди това те ще трябва да се преместят, да сформират военни групи, да организират охраната на стратегически обекти и държавната граница на Съюза. Ученията ще бъдат за отблъскване на външна инвазия и антитерористични мерки.


Въпреки че Беларус няма излаз на море, участието на руски морски пехотинци в ученията е напълно оправдано. В крайна сметка морските пехотинци имат дори повече области на приложение, отколкото например ВДВ. В края на краищата морските пехотинци са обучени да кацат не само от морето на брега, но, подобно на парашутисти, от въздуха в задните линии на противника.

Освен това, особеност на експедиционните сили, създадени на базата на морската пехота, е способността им да действат автономно далеч от местата на постоянна дислокация. За да направят това, те са снабдени с цялото необходимо оборудване, което позволява в повечето ситуации да работят без подкрепата на други клонове на въоръжените сили.

Друго предимство на морските пехотинци е, че разполагат с плаващи бойни машини, което им позволява да преодоляват реки и други водни препятствия.

Използвани снимки:
Министерство на отбраната на Руската федерация


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка