Полк. Цанко Цанков е новият председател на КООСО

Pan.bg 28 яну 2022 | 04:16 views (659) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com


За председател на УС на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО) е избран полковник от запаса Цанко Цанков. Това съобщава в свое писмо досегашният председател полковник от резерва Иван Иванов, който бе назначен за Областен управител на Софийска област.

Полковник от запаса Цанко Цанков е председател на Сдружение на офицерите от резерва и запаса „Клуб 199”, което обединява хората под пагон, служили в структурите за мобилизация и комплектуване на Въоръжените сили. Неправителствената организация има структури в цялата страна. Цанков е на кадрова военна служба до 2002 г., като в дълъг период от време е ръководил военните окръжия и е отговарял за мобилизацията в управление „Личен състав” на Генералния щаб. От 2003 до 2015 г. като цивилен служител е началник на военен отдел в Община Своге.


***

„Съвместната ни работа и подкрепата, която получавах от вас ми даваше онази енергия и ентусиазъм, които са необходими за утвърждаване на авторитета на Конфедерацията в общественото пространство. Не случайно нашите структури през последните години обхванаха всички области в страната и имат съответстващо влияние върху обществено-политическия живот в тях“, посочва в писмото си полк. Иванов, обръщайки се към членовете на КООСО.

Той изразява убеденост, че и за в бъдеще, в развиващите се сложни обществени процеси ще може да разчита на „всички вас и заедно ще дадем своя принос за изграждане на по-справедливо общество и по-просперираща България“.

„Изразявайки благодарността си към всеки един от вас за съвместната ни работа, бих желал да ви уверя, че въпреки тази промяна оставам с вас и в ни най-малка степен не се откъсвам от работата на КООСО. Там където мога ще помагам от настоящата си позиция и вярвам, че с общи усилия ще бъдем полезни на членовете на нашите организации и на българското общество.

За мен беше особена чест да ръководя организация, състоящата се структури, създадени на основата на вашите личностни, професионални и лидерски качества!“
, пише полк. Иванов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка