Военнослужещи от Сухопътните войски откриха и унищожиха невзривени боеприпаси, след обследване в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Pan.bg 27 юни 2022 | 17:26 views (500) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на МО


Военнослужещи от инженерната рота за бойна поддръжка от батальона за защита на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под командването на заместник-командира на ротата капитан Станимир Томов, извършиха оглед и обследване на район в близост до „Паметника на Свободата” в национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа" в периода от 20 до 23 юни 2022 г. Под формата на тактико-специално занятие бе извършено разузнаване на местността на дълбочина до 50 см и маркиране на открити невзривени бойни припаси. Дейностите бяха осъществени във взаимодействие с директора на музея д-р Чавдар Ангелов и органите на МВР.

В резултат на разузнаването бяха открити четири силно корозирали снаряди от Руско-турската война, множество осколки, гилзи и куршуми от водените в местността бойни действия. Боеприпасите бяха транспортирани и унищожени на учебен център „Тюлбето“ на 24 юни от специализиран екип от батальона за защита на силите – Стара Загора, от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада. Военнослужещите действаха под ръководството на капитан Иван Панайотов и в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка