Еurosartory 2022 - John Cockerill създаде първия в света наземен прехващач Cockerill i-X

Pan.bg 29 юни 2022 | 07:31 views (1560) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на johncockerilldefence.comJohn Cockerill Defense разработи първия в света наземен прехващач Cockerill i-X - „i“ - за „прехващач“ (interceptor) и „X“ - за модулна мултиоръжейна система.

Белгийската компания с над 200-годишна история и опит в производството на куполи и оръжейни системи представи новия i-X по време на международното изложение за отбрана Eurosatory 2022 в Париж.

Cockerill i-X e резултат от комбинирането на технологичното съвършенство на оръжейните системи с марка Cockerill® и качествата на машини, създадени за интензивна експлоатация на пресечен терен. Cockerill i-X скъсва с традиционните концепции и налага изцяло нова парадигма в сухопътните операции.

Това е първият наземен прехващач на съвременния пазар - високоскоростна машина, която може да достигне изключително бързо до критична зона и същевременно да осигури достатъчно огнева мощ при контакт с противник. Изграден около специално шаси, което позволява развиване на скорост до 200 км/ч по асфалтиран път и до 160 км/ч в пустинни условия, Cockerill i-X има пълен обсег от 600 км и интегрира система за наблюдение за шлема на водача, AI проследяване на множество цели, пасивно IR управление и множество други футуристични технологии. Машината се транспортира бързо и ефективно по море, въздух и суша.

Наземният прехващач се отличава с екстремна скорост, голяма огнева мощ и отлична подвижност на всякакъв сухопътен терен – незаменими характеристики за широк спектър от мисии. Адаптивната маскировка и прибиращата се оръжейна система придават неутрален външен вид, подходящ при мироопазващи мисии.

„Създадохме Cockerill i-X като абсолютен пробив при разработката на бойни системи за прехващане и при териториална отбрана. Основна цел за нас беше да разработим ефективно решение, което да дава ненадмината мобилност и същевременно да има достатъчно огнева мощ, за да посреща ефективно заплахи с контролирани средства и сила. Тази комбинация ще промени изцяло сухопътните операции – бих казал, че това е поглед към бъдещето на наземните бойни действия“, заяви президентът на John Cockerill Defense Тиери Реноден.

Основното въоръжение на Cockerill i-X е с калибър 25 mm, с двойно подаване със 120 налентовани снаряда или 30x113 mm оръдие със същото количество налентовани снаряди.

Спомагателното въоръжение е във варианти 7.62 mm и 12.7 mm. Системата предвижда и опции за противотанкови способности при заявка на клиента.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Еurosartory 2022 - John Cockerill създаде първия в света наземен прехващач Cockerill i-X

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка