Работна среща на Консорциум по националната научна програма „Сигурност и отбрана“ се проведе в ЦВК

Pan.bg 07 юли 2022 | 20:19 views (260) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com


Днес ЦВК се проведе работна среща на Консорциум по националната научна програма „Сигурност и отбрана“, съобщават от Военна академия „Георги С- Раковски“. Основателите на консорциума са Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, Военна академия „Г. С. Раковски“, Университетът по библиотекознание и информационни технологии, „Центърът за изследвания по национална сигурност – БАН“, Университетът за национално и световно стопанство, Академия на Министерство на вътрешните работи, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, НВУ „В. Левски“, Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“.

Срещата е предназначена да регулира работата на Консорциума, при изпълнението на Националната научна програма. Обсъдени бяха общите аспекти на организация на работата и задачите, свързани с изпълнението на програмата. Крайните резултати следва да осигурят:


Последователна и качествена работа на Консорциума от научни организации, съобразена с поставената в Програмата цел и нейното изпълнение;

Създадена съгласувана и хармонизирана рамка на дейностите по пакети и задачи;

Прозрачност на процедурите за дейностите в Консорциума. Така ще можем да облекчим работата на неговия ръководен орган – Изпълнителния Съвет (ИС). Освен това ще гарантираме ефективната и качествена работа на научните колективи, изпълняващи научните задачи по Програмата;

Целесъобразност, балансираност и обоснованост на усвояване на отпуснатите публични средства за научните изследвания;

Определяне на критерии и показатели за измеримостта на научната и социално-икономическа ефективност от изпълнението на финансираните научни задачи по Програмата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка