6 новозаклети войници започнаха службата си в БА и МКИС (в. ф. 28860) в Горна Малина (ГОЛЯМА ТЪРЖЕСТВЕНА КЛЕТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 19 авг 2022 | 14:42 views (21824) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bgНа 19 август 2022 г. на плаца на Мобилната КИС МКИС (в. ф. 28860) в Горна Малина се състоя церемония по тържествено полагане на военна клетва на 6 новоназначени редници от формированието. На нея присъстваха флотилен адмирал Галин Манев, НЩ на СКС; полк. Димитър Хлебаров, началник Отдел КИС в СКС; полк. Теодор Тодоров, командир на в. ф. 28860 Горна Малина; Цветанка Иванова, зам. кмет на Община Горна Малина; Нако Наков, директор на СОУ „Хр. Ботев“, Горна Малина; свещено-иконом Серафим; членове на семействата, близки и роднини на полагащите военна клетва.

Денят в МКИС започна с посрещане на знамето на формированието, което бе носено от знаменна група, която зае мястото си на най-дясния флаг на строя.

Церемонията започна с посрещането на флотилен адмирал Галин Манев от командващият церемонията майор Рачев. Началникът на щаба на СКС изслуша доклада, поклони се пред знамето на формированието, обходи строя и поздрави военнослужещите с полагането на военна клетва.
image
Командирът на МКИС полк. Теодор Тодоров заяви в словото си: „Господа офицери, сержанти и войници, скъпи роднини и близки на военнослужещите, които ще положат военна клетва, днешният ден е празничен, но е и с особен означение за всички нас, личния състав на Мобилна КИС. Това е така, защото в нашите редици постъпват млади и достойни български граждани, решили да се посветят в служба на Отечеството ни. Това е тържествен акт на вярност и признателност към делото на хилядите знайни и незнайни войни отдали живота си за бъдещето на България.

Съдържанието и смисъла на военната клетва повеляват всеки да даде ясен израз на своята готовност да служи достойно и с чест под знамената.

Уважаеми млади войници, днешния ден ще остане паметен за вас. От днес ставате пълноправни и достойни защитници на Отечеството. Никога не забравяйте че да бъдеш верен на клетвата, означава да я носиш в сърцето си и да се ръководиш от нея. Знайте, че ние разчитаме на Вас и аз съм уверен, че Вие няма да пожалите сили и умения за да защитите Отечеството.

Още веднъж Ви поздравявам с полагането на военна клетва и Ви пожелавам много здраве, професионална удовлетвореност, лично щастие и благоденствие.
Уважаеми родители, благодаря Ви, че сте отгледали достойни синове и дъщери и сте ги възпитали в морал, отдаденост и родолюбие. Уверявам Ви, че след всяка една среща с тях оттук нататък Вие ще виждате едни по-силни, по-отговорни и по-смели мъже и жени.
Бъдете здрави! С нами Бог!“.

След словото на командира, започна същинската част от церемонията по полагане на военната клетва. Командващият церемонията майор Рачев прочете фразите на клетвата на глас, а шестимата военнослужещи ги повтаряха високо и ясно. Знаменната група излезе пред строя, а новоназначените военнослужещи един по един с маршова стъпка преминава под знамето на формированието, целуваха го, ясно и високо заявяваха пред официалната трибуна „Заклех се!“, подписваха се в клетвения лист и се връщаха на мястото си в строя.

След края на клетвата командирът на ротата лейт. Манчев предаде клетвените списъци на командващият церемонията майор Рачев, а той от своя страна на командира на МКИС полк. Тодоров.

image
НЩ на СКС флотилен адмирал Галин Манев се обърна към новозаклетите военнослужещи: „Уважаеми офицери, сержанти и войници, скъпи гости, ваше Високо Благовенство, уважаеми близки и приятели на младите войници, за мен е чест и удоволствие от името на ръководството на СКС и лично то свое име най-сърдечно да Ви поздравя по повод полагането на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Мобилна КИС. Полагане на клетва е стара и славна войнска традиция символизираща дълг и чест и преданост към Родината. Клетва е свещен обет за вярност, който всеки българин трябва да носи в своето сърце, да се ръководи от нея във всяко свое решение и постъпки винаги и навсякъде.

С днешния ритуал пред вашите близки и приятели вие се заклехте да защитавате свещените граници и неприкосновеността на страната ни. Никога не забравяйте, че да бъдеш верен на клетвените си слова, означава да спазваш Конституцията на Република България, законите и уставите. Вие тържествено обещахте, че ще изпълняване безпрекословно заповедите на своите командири и началници. Днес, Вие младите войници от Мобилна КИС, поставяте началото на професионалния си път в БА. Без съмнение Вие ще бъдете истински българи, изпълнявайки по най-добрия начин своите задачи, както в национален, така и в международен аспект. Бъдете честни и дисциплинирани, упорити и всеотдайни, уверени и борени, непреклонни пред трудностите. Уважавайте своите командири и началници, черпете щедро от традициите и успехите на военното формирование в което сте избрали да служите. Мобилната КИС е формирование за осигуряване на надеждна комуникационна и информационна поддръжка на системата за управление и командване на СКС.

Млади български войни, днешния ден ще остане незабравим във Вашия живот. Това е тържествен обет за вярност към България. Съдържанието и смисъла на клетвените думи задължават всеки да даде открит израз на своята готовност за служба под знамената на славната Българска армия.

Изразявам още веднъж нашите искрени благопожелания за здраве, щастие, късмет и много професионални успехи за издигане на авторитета на Мобилната КИС.
За Ваше здраве и за славата на Българската армия - Ура!“.

Церемонията завърши с изпращане на знамето на формированието.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


6 новозаклети войници започнаха службата си в БА и МКИС (в. ф. 28860) в Горна Малина (ГОЛЯМА ТЪРЖЕСТВЕНА КЛЕТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/40 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка