The New York Times: Путин превръща войната в отбранителна, а Русия печели отбранителните войни

Pan.bg 22 сеп 2022 | 10:59 views (807) commentaries(0)
img
пан.бг
NYT: Президентът на Руската федерация превръща войната в отбранителна, а Русия печели отбранителните войни


Американското издание The New York Times излезе с аналитичен материал, в който се казва, че „руският президент е преосмислил въоръжения конфликт в Украйна“. Авторът на материала пише, че резултатът от подобно преосмисляне е свързан с посланието на Путин, че този конфликт може да излезе извън границите на Украйна.


В статията се казва, че дългосрочният натиск върху Русия с цел нейното критично отслабване или поражение може да доведе до необратими последици. И тези последствия са истинска ядрена конфронтация.

Авторът пише, че „руският президент Владимир Путин, притиснат в ъгъла, става много по-опасен“.

От статията:

Мобилизирайки се, Путин променя статута на войната, превръщайки я в отбранителна. И Русия спечели своите отбранителни войни срещу Наполеон и Хитлер. Путин направи важен психологически ход, превръщайки въоръжената конфронтация в отбранителна за Русия.

NYT посочва, че речта на Путин от 21 септември допълнително изостря въпроса за Запада докъде може да стигне военната помощ за Киев. Авторът недвусмислено заявява, че тази военна помощ вече е достигнала такъв мащаб, че по-нататъшното й увеличаване може би ще доведе изпращането на сухопътни войски на НАТО. Но това определено ще доведе до ядрен конфликт.

NYT:

Играта започна с балансиране на ръба на голяма война. Вашингтон и Москва се опитват да се надхитрят, докато температурата се повишава.

Американският автор пише, че би било голяма грешка да се приеме, че предимството на Украйна и нейните съюзници днес е надеждно и недвусмислено. В това отношение „изходът от войната изглежда все по-далечна перспектива, а ехото й излъчва изключителна степен на опасност“.източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка