От руското МО припомниха, че наборната служба не участва в спецоперацията

Pan.bg 22 сеп 2022 | 23:49 views (627) commentaries(0)
img
пан.бг




От Министерството на отбраната припомниха, че наборната служба не участва в спецоперацията


След края на службата те ще бъдат уволнени и изпратени по местоживеене, увери Владимир Цимлянски, представител на Главното организационно-мобилизационно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ.

МОСКВА, 22 септември. Всички призовани за военна служба не участват в специална операция и след изтичане на срока им на служба ще бъдат уволнени и изпратени по местоживеене. Това заяви в четвъртък представител на Главното организационно-мобилизационно управление (ГОМУ) на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация контраадмирал Владимир Цимлянски.


„Искам да подчертая, че призованите за военна служба граждани няма да участват в специална военна операция в Украйна, а всички наборници, чийто срок на служба е изтекъл, ще бъдат уволнени и изпратени своевременно по местата им на пребиваване“, каза той. казах.

"През есента на тази година 120 000 души ще бъдат призовани на военна служба. Това е по-малко от миналата есен, но дори и със специална военна операция това число напълно задоволява нуждите на държавните правоохранителни органи", каза Цимлянски .

„Дейностите по предстоящия набор по никакъв начин не са свързани с провеждането на специална военна операция. Както и досега, тя ще се проведе в сроковете и по планиран начин, установени от законодателството на Руската федерация“, Цимлянски уверен.
Според контраадмирал наборниците ще служат в Руската федерация. „Всички наборници, независимо от тяхната специалност, ще бъдат изпратени в части и ще отбиват военна служба на територията на Руската федерация“, добави той.

Студентите, които учат редовно, няма да бъдат призовавани на служба и няма да бъдат мобилизирани, каза Цимлянски. "За никакви мобилизации, повиквания за редовни студенти, които учат във ВУЗ-ове, не може да става дума. Всички спокойно си ходят на занятия, никой няма да ги вика и мобилизира", каза той.

Снимка: БГНЕС



източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка