Министър Димитър Стоянов: Горд съм с признанието за българския военен контингент в Босна и Херцеговина

Pan.bg 26 сеп 2022 | 21:11 views (396) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на МО


„Изключително горд съм да чуя от всички официални лица, с които се срещнах в Босна и Херцеговина, думи на благодарност и признателност за вашето участие в операция „Алтеа“." Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов на среща днес с българските военнослужещи, които участват в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина. Той им благодари за тяхното достойно и съвестно изпълнение на задачите в операцията, която е от ключово значение за стабилността в Европа.

„Преди 14 години и аз бях на мисия в Ирак и зная какво напрежение е да си далече от близките и семейството си и да изпълняваш отговорно задълженията си извън страната“, отбеляза министър Стоянов.


Добрата подготовка на българския контингент и отличното представяне в операция „Алтеа“ открои и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на срещата с бойците.

Военнослужещите поставиха въпроси, свързани с командировъчните, които получават за участието в операцията в Босна и Херцеговина. Министър Стоянов пое ангажимент да направи всичко възможно в рамките на своя мандат за тяхното актуализиране.

Професионалното изпълнение на задачите от българския военен контингент беше оценено високо на срещите на министър Стоянов с командващия на операцията на ЕС „Алтеа“ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден генерал Памела МакГаха. Акцент в разговорите беше поставен на ролята на операцията за стабилността и сигурността в Босна и Херцеговина и в целия регион на Западните Балкани.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка