Тържествена церемония по случай 30-ата годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще се състои в Казанлък

Pan.bg 26 сеп 2022 | 21:29 views (633) commentaries(0)
img Тържествените чествания по случай 30-ата годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада с батальони в Карлово и Казанлък ще започнат в Казанлък на 29 септември.

В 11:00 часа в парк „Розариум“ ще започне церемония с участието на целия личен състав на бригадата. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на военното формирование.

Програмата ще продължи с част от спектакъла „Искри“ на Националната гвардейска част.

61-ва Механизирана бригада е създадена на 2 октомври 1992 г. със заповед на министъра на отбраната на Република България. Тогава се формират управлението на бригадата и 1-ви механизиран батальон. Командир е Иван Кръстев, а началник щаб – майор Димитър Митев. През 1998 г. тя приема наименованието Стрямска механизирана бригада като наследник на 28-и Стремски полк, 21-ви Средногорски полк и 11-а Танкова бригада. Първото знаме на 61-ва Стрямска механизирана бригада е връчено на полковник Йордан Йорданов през 1999 година.

От началото на създаването ѝ досега около 80 процента от личния състав на бригадата взема участие в мисии зад граница.

Важно място в работата на командването на бригадата и щабовете на батальони заема поддържането и задълбочаването на контактите с държавни структури, общинските организации и патриотичните съюзи и движения. Военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в честванията на всички национални, военни и исторически празници и годишнини.

Честванията на годишнината ще приключат в Карлово с церемония и тържествен концерт.

image

pan.bg
Източник: БТА
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка