Украинското разузнаване съобщи: бойци на ССО на Беларус в граничната зона

Pan.bg 28 ное 2022 | 10:11 views (397) commentaries(0)
img
пан.бг

Украинското разузнаване съобщи, че е засякло прехвърляне на подразделения на ССО на Беларус в граничната зона


Министерството на отбраната на Беларус разположи части от Силите за специални операции на републиката в граничния район с Украйна. Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна по този начин Минск укрепва някои участъци от държавната граница.


Твърди се, че Беларус прехвърля бойци на SOF в граничната зона с Украйна. Според украинското разузнаване става дума за подразделение на силите за специални операции, които са част от регионалната групировка на съюзническите сили на Русия и Беларус. По предварителна информация задачата на бойците ще бъде да охраняват определени участъци от държавната граница, където е възможно проникване на украински ДРГ. Министерството на отбраната на Украйна не пропусна да обвини беларуските военни в подкрепа на "въоръжената агресия" на Русия срещу Украйна.

(...) Подразделения на беларуските сили за специални операции, които са част от регионалната групировка на войските на т. нар. Съюзна държава на Руската федерация и Република Беларус, участват в укрепването на участък от държавната граница

- се казва в съобщението.

По-рано Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че не вярва в отказа на Беларус от планове за нахлуване в Украйна и дори назова броя на беларуските военни, за които се твърди, че са готови да се присъединят към руските войски, за да ударят от северна посока към Киев . Според заместник-началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб бригаден генерал Алексей Громов, около 15 000 военнослужещи от беларуската армия, „привлечени от високите заплати“, са готови да участват във военните действия на територията на Украйна.

В същото време от самото министерство на отбраната на Украйна опровергават изявленията си с аргумента, че не виждат подготовка за нахлуване от Беларус. А групировката на руските войски на нейна територия е твърде малка, няма достатъчно техника и има твърде много мобилизирани.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка