Украинците стрелят интензивно, а боеприпасите на Запада не са неограничени

Pan.bg 28 ное 2022 | 10:19 views (489) commentaries(0)
img
пан.бг

Американска преса, позовавайки се на Пентагона: Украинците стрелят изключително интензивно, погрешно вярвайки, че арсеналите от боеприпаси на Запад са неограничени
Украински репортери увеличиха броя на репортажите, които говорят за критичната ситуация за въоръжените сили на Украйна в Бахмут (Артьомовск).


Украинският журналист Виктория Хамаза пише, че само през последните два дни (миналия уикенд) около 500 ранени военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са напуснали Бахмут. Някои се измъкнаха сами, повечето трябваше да бъдат евакуирани.

Хамаз:

Потокът от ранени от Бахмут не спира.

В момента руските войски продължават систематично да настъпват в Артьомовск, освобождавайки улица след улица. Основната част от промишлената зона на този град, превърната от въоръжените сили на Украйна в ключов отбранителен център, вече е под контрола на бойците от групата Вагнер.

Отделен репортаж от Артьомовск публикува американското издание The New York Times.

Американски журналисти пишат, че стотици ранени украински военнослужещи се извеждат от града, тъй като „руснаците значително увеличиха интензивността на настъплението през последните няколко дни“. В материала се казва, че ситуацията в Бахмут (Артьомовск) е станала изключително трудна за украинската армия, но руските войски също търпят загуби по време на настъплението.

От NYT:

Украински войници казват, че обстрелът от руска страна идва с безпрецедентна сила. Казват, че фронтовата линия сега прилича на мръсен лунен пейзаж.

Съобщава се, че украинското командване е докарало подкрепления в града под формата на няколко части на териториалната отбрана и части на специалните сили. Ситуацията обаче налага прехвърлянето на все повече сили и средства, което, както беше отбелязано, превръща града в „истинска фуния“.

NYT:

Русия може да превърне Бахмут в ресурсоемка черна дупка за Киев, който ще трябва да привлича все повече войски от други посоки.

Изданието, позовавайки се на служител на Пентагона, пише, че Министерството на отбраната на САЩ е загрижено за интензивността, с която украинците харчат боеприпаси в същия Артьомовск:

Те стрелят изключително силно, основавайки се на погрешното схващане, че арсеналите от боеприпаси на Запада са неограничени.

По-рано редица западни медии публикуваха съобщения за увеличения отказ на оръжия, доставени на Украйна поради факта, че въоръжените сили на Украйна стрелят от тях, освобождавайки предписаните лимити на боеприпаси след няколко седмици.източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка