American Rheinmetall Systems получи договор за продължаване на доставките на RWS CROWS за СВ на САЩ

Pan.bg 01 фев 2023 | 11:32 views (415) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Rheinmetall получи значителна поръчка в САЩ във връзка с дългогодишна програма на СВ на САЩ. Дъщерното дружество American Rheinmetall Systems подписа рамково споразумение с Kongsberg Defense & Aerospace за подкрепа на програмата Common Remotely Operated Weapon Station (CROWS). 5-годишният рамков договор може да доведе до получаване на поръчки, оценени в двуцифрен диапазон от милиони долари. Той позволява непрекъсната доставка на прецизни подсистеми, включително стабилизирани EO сензори с висока разделителна способност (дневни камери), стойки за оръжия и други критични възли в подкрепа на програмата CROWS на СВ на САЩ.

American Rheinmetall Systems в Биддефорд (Мейн), е лидер в интегрирането на следващо поколение интелигентни системи за наземни бойни машини и ISR платформи. Системите CROWS позволяват на бойците дистанционно да атакуват цели с прецизен огън, докато са мобилни или неподвижни, както и в дневни или нощни условия с дневна камера, термична камера и лазерен далекомер. Kongsberg е доставил повече от 23 000 системи CROWS на 26 нации по света в продължение на 17 г.

American Rheinmetall Systems доставя поддържащи подсистеми от 2008 г., като същевременно извърши хиляди текущи и основни ремонти и надстройки на полеви системи през това време.

„American Rheinmetall Systems се гордее с нашето дългогодишно партньорство с Kongsberg по програмата CROWS. Очакваме с нетърпение да продължим нашата най-добра в класа доставка на тази критична технология за нашите военнослужещи” заяви Брад Хитъл, президент и главен изпълнителен директор, American Rheinmetall Systems.

American Rheinmetall Systems не само проектира и разработва продукти и технологии, които поддържат най-високите приоритети за модернизация на отбраната, но също така предлага на армията уникален достъп до глобалното портфолио на Rheinmetall от следващо поколение електронни решения и оръжейни възможности, включително, но не само, системи за войници, решения за ПВО, симулация и обучение, интегрирани оръжейни системи с интелигентни боеприпаси и устройства за контрол на огъня, системи за наблюдение, каквито има в CROWS, и интелигентни системи за бойни и транспортни машини. American Rheinmetall Systems се ангажира да предостави на армията иновативни електронни решения, които са целенасочено приведени в съответствие с настоящите модулни и отворени системни философии, за да се приспособят към растежа, когато бъдещите технологии станат достъпни.

American Rheinmetall Systems е част от семейството на American Rheinmetall от американски компании, включително American Rheinmetall Munitions в Стафорд (Вирджиния), American Rheinmetall Vehicles в Стърлинг Хайтс, Мичиган, и американската компания-майка American Rheinmetall Defence в Рестън (Вирджиния).

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка