Турция избра южнокорейска автоматична скоростна кутия за танка Altay

Pan.bg 06 фев 2023 | 10:23 views (2366) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на defencenews.comЮжнокорейският производител SNT Dynamics съобщи в началото на февруари 2023 г., че ще достави автоматични скоростни кутии за двигателите, които ще задвижват ОБТ Altay, първият местно произведен основен боен танк на Турция. Дъщерното дружество на SNT Holding - SNT Dynamics обяви, че е подписало сделка с BMC, турско-катарско партньорство, което ще произвежда Altay, за доставка на автоматичната скоростна кутия EST15K с капацитет за пренос на мощност от 1500 конски сили. Южнокорейската компания заяви, че експортната сделка включва доставки на стойност 74,9 млн. долара до 2027 г. и има опция за по-нататъшно снабдяване на цена от 141 млн. долара между 2028 и 2030 г. SNT заяви, че сделката е подписана след полеви тестове и оценка, включително тест за издръжливост чрез танководене през миналата година.

„Това е ценно постижение чрез тежки изпитания и оценка, която завърши с нощно шофиране от около 200 километра в местния неравен терен и среда“ споделиха от компанията.

Първата фаза на танковете Altay ще бъде оборудвана с корейска силова група, състояща се от дизелов двигател DV27K от Hyundai Doosan и скоростна кутия EST15K от SNT Dynamics.

BMC очаква да достави първите два танка на турското правителство през май 2023 г. Полевите тестове се очаква да продължат до 2025 г., както от турските въоръжени сили, така и от изпълнителите. Мехмет Карааслан, генерален мениджър на компанията, каза, че BMC е планирано да предава 8 танка на месец за първоначална партида от 100 единици.

BMC спечели многомилиардния договор Altay през 2018 г. Този договор предвижда първа партида от 250 танка, логистична поддръжка през жизнения цикъл и създаване и експлоатация от изпълнителя на технологичен център за танкови системи.

Програмата Altay е разделена на две фази: T1 и T2. T1 обхваща първите 250 единици, а T2 включва усъвършенстваната версия на танка. Втората фаза Т2 на Altay ще бъде задвижвана от местната силова група на BMC, известна като Batu.

Турция планира да произведе 1000 танка Altay, които да бъдат последвани от безекапажна версия.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Турция избра южнокорейска автоматична скоростна кутия за танка Altay

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка