Зеленски: От началото на войната са неутрализирани 400 000 вражески мини

Pan.bg 20 мар 2023 | 01:53 views (668) commentaries(0)
img
пан.бг

От началото на пълномащабната война са неутрализирани повече от 400 000 вражески снаряда - Зеленски
Катерина Тищенко — неделя, 19 март 2023 г., 21:23 ч.

разминиране, илюстративна снимка на Държавната служба за извънредни ситуации

От началото на пълномащабната война украинската пиротехници и сапьори са неутрализирали над 400 000 вражески снаряда.

Източник: Президентът Володимир Зеленски във вечерното си обръщение

Пряка реч: „От началото на пълномащабната война нашите пиротехници и сапьори вече са изследвали повече от 100 хиляди хектара територия. Успяхме да неутрализираме повече от 400 хиляди вражески мини. Повече от 200 хиляди експлозивни предмети вече са премахнати ."

Подробности: Зеленски благодари на всички, които извършват разминирането, като спомена някои специалисти по име.

По-специално той отбеляза сапьорите на Държавната служба за извънредни ситуации Александър Дворецки от Тернопол и Роман Шутил от Луганска област, които работят в Херсонска област почти шест месеца подред.

Президентът също благодари на Роман Радавчук от Киевска област, който работи в Николаевска област, разминирайки енергийни съоръжения, и Васил Попович от Черновци за разминирането в Донецка област и Евгений Захаров от Киев за разминирането в Харковска област.

Той също така пожела бързо възстановяване на Евгений Мелник, Андрий Маковийчук, Виталий Руденко, Володимир Кляпчук и Владислав Бак - пиротехник от Държавната служба за извънредни ситуации, които разминираха територията на Херсонска област и бяха ранени.

„Благодаря на бомботехниците от нашата полиция. Андрий Илкив, Тарас Сал, които работиха в деокупираните райони на Киевска и Харковска области. Благодаря на Анатолий Чечелницки за разминирането в района на Николаев. Благодаря на Игор Заболитни, Тетяна Кузубова, Валери Онул, Марина Островска и Вячеслав Ярови за разминирането в Харковска област, Донецка област, Черниговска област, Херсонска област, Киевска област. Благодаря на сапьорите от Националната гвардия на Украйна и нашите въоръжени сили!", каза Зеленски.

източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка