ESCRIBANO M&E с водеща позиция в международния отбранителен сектор с продажбата на повече от 500 станции GUARDIAN 30 на ОАЕ

Pan.bg 24 май 2023 | 10:48 views (891) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на eme-es.com

На 22 май 2023 г. ESCRIBANO Mechanical & Engineering, водеща испанска компания за иновации и технологии за секторите на отбраната и сигурността, договори продажбата на 516 единици от безекипажната оръжейна станция (RWS) GUARDIAN 30 на армията на Обединените арабски емирства (ОАЕ). Тази продажба, след продажбата на повече от 800 12,7 и 14,5 mm малокалибрени станции през 2019 г., позиционира компанията като индустриален лидер в арабската страна.

По време на неотдавнашното изложение IDEX 23 в Абу Даби, испанската компания подписа споразумение с International Golden Group (IGG) за създаване на съвместно предприятие за местно производство на своите 30 mm станции GUARDIAN, които ще бъдат използвани за модернизиране на колесните и верижните бойни машини на армията на Емирствата. Този нов договор е част от програмите за модернизация на армията на ОАЕ за оборудване на нейните бойни машини с малко- и среднокалибрени оръжейни станции, заменяйки настоящите с ръчни управление станции с по-модерните дистанционни, чиито способности ще бъдат разширени в последователни фази.

В начална 3-годишна фаза договорът обхваща доставката на 516 RWS GUARDIAN 30, всяка оборудвана с 30 mm оръдие и 7,62 mm сдоена картечница, както и две електрооптични системи за насочване и усъвършенствано наблюдение. Компанията, единственият производител на електрооптични системи в Испания, ще достави 1000 електрооптични системи по този договор, утвърждавайки се като безспорен национален и международен лидер в оптрониката. Споразумението включва местно производство на станциите, насърчавайки индустриалната база на ОАЕ.

Компанията, която наскоро консолидира водещата си позиция в отбранителния сектор в Испания с придобиването на 3% дял в отбранителния гигант Indra, в момента има поръчки за над 1 млрд. евро за отбранителни системи в повече от 20 страни по света. Компанията, която поддържа годишен темп на растеж от над 35% през последните 10 години, се разрасна от 80 на 700 служители, с приблизителен оборот от 140 млн. евро през 2023 г.

Успехът и растежът на компанията се основават на вертикалната интеграция на нейните производствени и инженерни възможности, което й позволява да има пълен контрол върху своите системи, проектирани и произведени изцяло в нейните съоръжения в Алкала де Енарес. Компанията също така разчита на своя ангажимент и инвестиции в R&D&I за разработване на авангардни технологии, като насочване и навигация на интелигентни боеприпаси или включване на технологии за видимо и инфрачервено зрение в своите иновативни решения за отбрана и сигурност.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка